Алжирски авион се срушио: Погинуло 110 људи!

Француске снаге стациониране у Малију регистровале су остатке алжирског авиона "АХ5017" на путу између градова Гао и Кидал у пустој и тешко приступачној области, објављено је на сајту аеродрома у Буркини Фасо.

Свијет 24.07.2014 | 17:51
Алжирски авион се срушио: Погинуло 110 људи!

Авион, са 110 путника и шест чланова посаде летио је из града Уагадугу у Буркини Фасо ка Алжиру, срушио се данас 50 минута по полијетању из Буркине Фасо.

Међу путницима авиона компаније "Ер Алжир" нема руских држављана, саопштио је извор из руског Министарства спољних послова.

"Према информацијама из руских дипломатских представништава у региону у овом авиону није било руских држављана", потврдио је извор за РИА "Новости".

Званичник алжирске авиокомпаније "ЕР Алжир" претходно је објавио да се у авиону налазио 51 Француз, 24 држављана Буркине Фасо, осам држављана Либана, пет канадских држављана, четири из Њемачке, те по
један држављанин Малија, Белгије, Луксембурга, Камеруна, Нигерије, Египта, Украјине и Швајцарске, као и шест или седам чланова посаде из Шпаније.

Авиокомпанија Ер Алжир саопштила је да је изгубила контакт са својим авионом након што је полетео из Уагадугуа, у Буркини Фасо.    

Ер Алжир напомиње да се ради о авиону ДЦ-9, који је летео за град Алжир. Авион се у тренутку губитка контакта налазио у ваздушном простору Малија, приближавајући се алжирској граници.    

Од његове посаде је претходно затражено да скрене с путање због лоших временских прилика и да би се избегао евентуални судар са једном другом летилицом, на лету Алжир - Бамако. Контакт је изгубљен након промене курса авиона.    

Фебруара ове године у Алжиру се догодила једна од најтежих несрећа у историји ваздухопловства те земље, када је војни авион Ц-130, у којем је било 78 људи, срушио на планинском североистоку земље.  

Тада је погинуло више од 70 особа.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

белеуз

24.07.2014 13:20

Опет Руси криви тстстс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

24.07.2014 13:21

Одмах да се уведу санкције Русији за пад авиона... Мора да су они криви за његов пад... ццццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

номад

24.07.2014 13:55

Ако нису Руси онда је сигурно њихова ракета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

24.07.2014 16:06

Ма није пао. Ено га слетио у Требиње да се Григорије укрца.

ОДГОВОРИТЕ