Alžirski avion se srušio: Poginulo 110 ljudi!

Francuske snage stacionirane u Maliju registrovale su ostatke alžirskog aviona "AH5017" na putu između gradova Gao i Kidal u pustoj i teško pristupačnoj oblasti, objavljeno je na sajtu aerodroma u Burkini Faso.

Svijet 24.07.2014 | 17:51
Alžirski avion se srušio: Poginulo 110 ljudi!

Avion, sa 110 putnika i šest članova posade letio je iz grada Uagadugu u Burkini Faso ka Alžiru, srušio se danas 50 minuta po polijetanju iz Burkine Faso.

Među putnicima aviona kompanije "Er Alžir" nema ruskih državljana, saopštio je izvor iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Prema informacijama iz ruskih diplomatskih predstavništava u regionu u ovom avionu nije bilo ruskih državljana", potvrdio je izvor za RIA "Novosti".

Zvaničnik alžirske aviokompanije "ER Alžir" prethodno je objavio da se u avionu nalazio 51 Francuz, 24 državljana Burkine Faso, osam državljana Libana, pet kanadskih državljana, četiri iz NJemačke, te po
jedan državljanin Malija, Belgije, Luksemburga, Kameruna, Nigerije, Egipta, Ukrajine i Švajcarske, kao i šest ili sedam članova posade iz Španije.

Aviokompanija Er Alžir saopštila je da je izgubila kontakt sa svojim avionom nakon što je poleteo iz Uagadugua, u Burkini Faso.    

Er Alžir napominje da se radi o avionu DC-9, koji je leteo za grad Alžir. Avion se u trenutku gubitka kontakta nalazio u vazdušnom prostoru Malija, približavajući se alžirskoj granici.    

Od njegove posade je prethodno zatraženo da skrene s putanje zbog loših vremenskih prilika i da bi se izbegao eventualni sudar sa jednom drugom letilicom, na letu Alžir - Bamako. Kontakt je izgubljen nakon promene kursa aviona.    

Februara ove godine u Alžiru se dogodila jedna od najtežih nesreća u istoriji vazduhoplovstva te zemlje, kada je vojni avion C-130, u kojem je bilo 78 ljudi, srušio na planinskom severoistoku zemlje.  

Tada je poginulo više od 70 osoba.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

beleuz

24.07.2014 13:20

Opet Rusi krivi tststs.

ODGOVORITE
Name

dado

24.07.2014 13:21

Odmah da se uvedu sankcije Rusiji za pad aviona... Mora da su oni krivi za njegov pad... ccccc

ODGOVORITE
Name

nomad

24.07.2014 13:55

Ako nisu Rusi onda je sigurno njihova raketa.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

24.07.2014 16:06

Ma nije pao. Eno ga sletio u Trebinje da se Grigorije ukrca.

ODGOVORITE