Ватерполисти Србије у полуфиналу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да су његови изабраници заслужено победили Грчку, али да су играли са великим осцилацијама.

Остали спортови 24.07.2014 | 07:49
Ватерполисти Србије у полуфиналу

Србија је синоћ изборила пласман у полуфинале првенства Европе у Будимпешти савладавши Грчку у четвртфиналном мечу са 13:9 и у борби за финале састаје се у петак са Црном Гором.

"Имали смо велике осцилације. Играли смо солидно са играчем више, али смо падали при крају напада противничког тима и стигли су јефтини голови Грка. Одлично знамо Црну Гору, одлучиће психологија, а не тактика. Можда су одморнији, међутим, све зависи од припремљености, нико нема предност у предстојећем дуелу", изјавио је Савић.

Двоструки стрелац Милан Алексић навео је да је српска репрезентација показала сигурност у нападу.

"Прорадио је играч више, али примили смо неколико лаких голова и то треба да исправимо. У овој фази најважнија је победа и сада нас чека велики окршај са Црном Гором", казао је Алексић, док је Слободан Никић оценио да тим игра све сигурније.

"Није нам ишло у групи, али смо се дигли и сада имамо сигурност. Очекује нас важан дуел, одлучиће једна лопта. Они су одморнији, али када се игра таква утакмица то није нека велика предност", рекао је Никић.

Филип Филиповић је додао да је Србија у сваком погледу боље одиграла са играчем више.

"И оно што смо пропустили биле су израђене акције. То је било све до краја завршено и то нас делило од Грка, имали смо контру. Одлично су играли центри, никоме није лако да игра против Пијетловића и Никића. Испод овога не идемо. Средићемо игру у одбрани, још напад да надоградимо, а одмор Црне Горе није предност. Ми смо то видели пре две године и више нам је штетило. Имамо времена да се одморимо", закључио је Филиповић.

Андрија Прлаиновић сматра да је екипу подигао сусрет са Шпанијом.

"Видело се на тренинзима да иде на боље, постигли смо 13 голова. Добра утакмица која нам је требала, деловали смо сигурно, водили све време. Било је доста позитивних ствари, али можемо још боље. Сада предстоји дуел на нож, имају квалитет, физички су јачи, али ни ми не заостајемо. Иста школа ватерпола и биће то велика утакмица, а најважније је да смо се дигли", казао је Прлаиновић.

Полуфинална утакмица првенства Европе између ватерполиста Србије и Црне Горе игра се у петак од 20.30 сати.

У другом полуфиналу, истог дана од 19 сати, састају се Мађарска и Италија.

Коментари / 0

Оставите коментар