Ослобађање од плаћања накнаде геодетској управи

Влада Републике Српске прихватила је данас информацију о иницијативи за ослобађање од плаћања накнада обвезника погођених поплавама за кориштење података и вршења услуга које пружа Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове.

Република Српска 23.07.2014 | 19:48
Ослобађање од плаћања накнаде геодетској управи

Ова управа је задужена да свим подручним јединицама и канцеларијама достави инструкцију о уједначеном поступању у вези са ослобађањем од плаћања накнада грађана и пословних субјеката који су директно погођени поплавама дошли у тешку материјално-финансијску ситуацију.

Право на ослобађање од плаћања накнада имају грађани и пословни субјекти који су евидентирани у јединственом регистру штета да су претрпјели материјалну штету већу од 5.000 КМ, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске.

То право могу да остваре до дана санирања материјалне штете изазване поплавама у Републици Српској у мају ове године, а најкасније до 31. децембра 2015. године.

Влада Републике Српске утврдила је Приједлог закона о измјенама Закона о имовини и потраживањима којима управља Фонд за управљање некретнинама и потраживањима Српске.

Разлози за доношење овог закона садржани су у потреби отклањања препрека које су се појавиле у пракси у вези са заштитом имовинских права Републике Српске над имовином која није била предмет приватизације, а којом су предузећа располагала на било који начин.

На сједници је утврђен и Нацрт закона о измјенама Закона о ветеринарско – медицинским производима.

Разлози за доношење овог закона садржани су у потреби јаснијег и прецизнијег прописивања појединих његових одредаба, да би се олакшала примјена, те онемогућила неконтролисана употреба ветеринарско-медицинских производа.

Овим законом се као новина уводи комисија за преглед објеката, наводи се у саопштењу.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зељо

23.07.2014 19:03

Да није Будо Станковиц у Геодетској управи донио ту уредбу

ОДГОВОРИТЕ