Oslobađanje od plaćanja naknade geodetskoj upravi

Vlada Republike Srpske prihvatila je danas informaciju o inicijativi za oslobađanje od plaćanja naknada obveznika pogođenih poplavama za korištenje podataka i vršenja usluga koje pruža Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Republika Srpska 23.07.2014 | 19:48
Oslobađanje od plaćanja naknade geodetskoj upravi

Ova uprava je zadužena da svim područnim jedinicama i kancelarijama dostavi instrukciju o ujednačenom postupanju u vezi sa oslobađanjem od plaćanja naknada građana i poslovnih subjekata koji su direktno pogođeni poplavama došli u tešku materijalno-finansijsku situaciju.

Pravo na oslobađanje od plaćanja naknada imaju građani i poslovni subjekti koji su evidentirani u jedinstvenom registru šteta da su pretrpjeli materijalnu štetu veću od 5.000 KM, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Republike Srpske.

To pravo mogu da ostvare do dana saniranja materijalne štete izazvane poplavama u Republici Srpskoj u maju ove godine, a najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o imovini i potraživanjima kojima upravlja Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima Srpske.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi otklanjanja prepreka koje su se pojavile u praksi u vezi sa zaštitom imovinskih prava Republike Srpske nad imovinom koja nije bila predmet privatizacije, a kojom su preduzeća raspolagala na bilo koji način.

Na sjednici je utvrđen i Nacrt zakona o izmjenama Zakona o veterinarsko – medicinskim proizvodima.

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi jasnijeg i preciznijeg propisivanja pojedinih njegovih odredaba, da bi se olakšala primjena, te onemogućila nekontrolisana upotreba veterinarsko-medicinskih proizvoda.

Ovim zakonom se kao novina uvodi komisija za pregled objekata, navodi se u saopštenju.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zeljo

23.07.2014 19:03

Da nije Budo Stankovic u Geodetskoj upravi donio tu uredbu

ODGOVORITE