Незадовољни радници најављују масовно окупљање

Педесетак радника угашених тузланских предузећа и јутрос су одржали мирне протесте испред сједишта правосудних институција у Тузли.

Босна и Херцеговина 23.07.2014 | 11:21
Незадовољни радници најављују масовно окупљање

Свјесни су чињенице како се број радника окупљених на протестима смањио, али напомињу како неће одустати од своје темељне борбе за радничка права.

"Многи радници немају новца до дођу на протесте. Неки од њих током љета покушавају нешто зарадити. Међутим, већ наредне сриједе, 30. јула, у Тузли очекујемо нове масовне протесте, јер многи од наших захтјева нису испуњени", каже Екрем Ћеримић, некадашњи радник Гуминга.

У петак ће засједати Скупштина ТК која би, према најави и очекивањима Енеса Тановића, требала преузети дионице Фабрике детерџената Дита.

"Имају прилику да испуне јавно дата обећања. Очекујемо да купе дионице, а да се иста ствар направи и у Коњуху како би напокон кренула производња. Наш спас је само у раду и производњи", каже Енес Тановић из Синдиката солидарности.

Њихови захтјеви су исти, али надлежни судови преспоро рјешавању спорове и њихова егзистенцијлна питања.

На протестима је био и Милан Гавриловић – Телефон, који је носио слику њемачке канцеларке Ангеле Меркел.

"Прошле недјеље сам јој честитао рођендан, а данас сам дошао са њеном сликом и написом којим је молим да нам помогне. Ја због незаконитог рада суда не могу ући у посјед своје имовине већ 18 година", рекао је Гавриловић.

Након једносатних мирних протеста радници су се разишли, а за наредну сриједу најавили су ново масовно окупљање.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар