Обезбјеђење заводило ред у требињском парламенту

У Градској скупштини Требиња, гдје је разматран Регулациони план Засад поље, данас се десио нови скандал када су припадници обезбјеђења избацили из сале Небојшу Дучића, предсједника Покрета за реституцију Требиње, који је са говорнице хтио објаснити да добар дио земље који улази у споменути документ припада члановима овог удружења.

Република Српска 22.07.2014 | 22:15
Обезбјеђење заводило ред у требињском парламенту

Дучић тврди да је о имовинскоправним односима у Засад пољу у неколико наврата желио обавијестити градоначелника, али га он није хтио примити на разговор, те да је најавио и учешће на сједници Скупштине, али му није дозвољено да се обрати, већ је предсједник Скупштине Слободан Пртило најприје најавио прекид сједнице, али је онда позвано обезбјеђење које је избацило Дучића.

"Неће ме овим моћи ућуткати, а градња тржног маркета 'Бинго' на мојој и имовини других власника у некадашњем комплексу војне касарне уведена је у причу како би нам се изградњом дефинитивно отела имовина", категоричан је био Дучић, који, заједно са члановима Покрета за реституцију, тужи Скупштину града и градоначелника Вучуревића.

Вучуревић, међутим, тврди да је град Требиње само добио у насљеђе од државе БиХ оно што је проглашено неперспективном војном имовином, а што је и Влада РС усвојила, те да је на основу свих правних докумената град Требиње власник свих парцела на подручју бивше војне касарне у Требињу. Он додаје да сви који сматрају да су оштећени то слободно могу доказати на суду.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

опа Дјурдјо

23.07.2014 10:17

Ови се угледали на Украјински парламент

ОДГОВОРИТЕ