Obezbjeđenje zavodilo red u trebinjskom parlamentu

U Gradskoj skupštini Trebinja, gdje je razmatran Regulacioni plan Zasad polje, danas se desio novi skandal kada su pripadnici obezbjeđenja izbacili iz sale Nebojšu Dučića, predsjednika Pokreta za restituciju Trebinje, koji je sa govornice htio objasniti da dobar dio zemlje koji ulazi u spomenuti dokument pripada članovima ovog udruženja.

Republika Srpska 22.07.2014 | 22:15
Obezbjeđenje zavodilo red u trebinjskom parlamentu

Dučić tvrdi da je o imovinskopravnim odnosima u Zasad polju u nekoliko navrata želio obavijestiti gradonačelnika, ali ga on nije htio primiti na razgovor, te da je najavio i učešće na sjednici Skupštine, ali mu nije dozvoljeno da se obrati, već je predsjednik Skupštine Slobodan Prtilo najprije najavio prekid sjednice, ali je onda pozvano obezbjeđenje koje je izbacilo Dučića.

"Neće me ovim moći ućutkati, a gradnja tržnog marketa 'Bingo' na mojoj i imovini drugih vlasnika u nekadašnjem kompleksu vojne kasarne uvedena je u priču kako bi nam se izgradnjom definitivno otela imovina", kategoričan je bio Dučić, koji, zajedno sa članovima Pokreta za restituciju, tuži Skupštinu grada i gradonačelnika Vučurevića.

Vučurević, međutim, tvrdi da je grad Trebinje samo dobio u nasljeđe od države BiH ono što je proglašeno neperspektivnom vojnom imovinom, a što je i Vlada RS usvojila, te da je na osnovu svih pravnih dokumenata grad Trebinje vlasnik svih parcela na području bivše vojne kasarne u Trebinju. On dodaje da svi koji smatraju da su oštećeni to slobodno mogu dokazati na sudu.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

opa Djurdjo

23.07.2014 10:17

Ovi se ugledali na Ukrajinski parlament

ODGOVORITE