Политичка вртешка добија на убрзању

Седам дана у политици је ништа, осим када је Република Српска у питању.

Република Српска 21.07.2014 | 20:24
Политичка вртешка добија на убрзању

Давног 14. јула ове године, опозиционе странке биле су на кољенима, захваљујући чињеници да нису успјеле скинути млински камен са врата и некандидовати Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ.

Истог тог 14. јула Режим је био на врхунцу, јер су Иванићем снажно ударали у опозициона леђа, иако ни њихова кандидаткиња није од неког бољег штофа; штавише, иста је то материја, јефитни најлон су и тркач и тркачица за Сарајево.
(Жали Боже пара за листиће на овом нивоу.)

Со на тешке опозиционе ране, тог 14.07. тонама је сипао Милорад Додик, који је уз звуке Турског марша, одједрио у Београд, вјерујући да ће му преко Дрине, због невјешто спинованих манипулација о изјави турског премијера Тајипа Ердогана, у српској престоници дати пун сепет подршке, неопходне му да би савладао Огњена Тадића, противкандидата за Палату предсједника.

Треба знати да је у врху СНСД процијењено да је Огњен Тадић „најтежи противник за Додика, који се појављује у најгоре вријеме по СНСД“, што довољно говори о страху најјаче режимске фаланге од исхода октобарских избора. Тај страх није ирационалан, јер Тадић има предност над Додиком, а испред њега је по истраживањима био чак и у вријеме када се опозиција, непотребно, замало самозадавила Иванићем.

Тај страх је и натјерао Режим да у Турској (!!!) потражи гориво за изборну трку, а паметније им је било да су се „задавили“ у Босфору, него што су изварали премијера Србије Александра Вучића лажима о сто милиона Турака (ни мање ни више), спремних да кидишу на Балкан и БиХ.

Недељу касније, 21.07. ове године, Александар Вучић жестоко је понизио Додика, јер је примио Младена Босића и Огњена Тадића у Влади Србије и тако му вратио за непотребне турцизме, који су нанијели штету и Србији и Вучићу.

Овим потезом, Вучић је поручио да су СДС и Тадић његови фаворити, а да у то нема дилеме потврђује и одсвирана увертира за овај сусрет, у којој је премијер Србије филигрански вукао потезе и политички расточио Додика.

Након непотребног „Српског демарша“ продукованог лажним „Турским маршом“, Вучић је дошао у РС и обећао помоћ за поплављене Добој  и Шамац. Као водичи кроз катаклизму на услузи су му били Додик и Цвијановићева. Који су већ видјели пуне гласачке кутије и нису ни слутили шта слиједи.

А услиједио је хектолитар жучи, садржан у вијести да је Тужилаштво Србије покренуло истрагу против Ранка Шкрбића, због малеврзација са Фондовима здравства РС и Србије. Шкрбић, тренутно најјачи бојни отров који растаче СНСД, у овој ситуацији дјеловао је још убитачније, јер је истрага покренута по пријави СДС-а.

Вучић није ни замакао „преко Дине“, када је вијест емитована, што говори све; Између осталог директно указује и на отклон српског премијера од овдашњег најуспјешнијег Чистача републичких буџета и фондова, које је тако детаљно „средио“ да у њима нема ама баш ништа.

Свјестан је свега овога Додик који је покушао „на ране“ привити Принца од Монака, који у политичком свијету мање вриједи од крампе и лопате. Али итекако вриједи у монденом, па је Цвијановићева сигурно пресретна што га је, фактички, видјела ливе, иако јој је угођај кварио СНСД-ов политички отпад, материјализован кроз Небојшу Радмановића. Познатог по том што га је Никола Шпирић из волеја напуцао право на депонију.

Алберт од Монака, ма колико егзотичан био, није ни у ком погледу ни близу „ко од Брда одваљен“, да би помогао Додику да санира последице „Српског марша“, компонованог под сводовима Владе Србије и тамошњег СНС-а, по сопственим леђима.

Разумијевајући да још нико аспирином није излијечио тешку упалу мождане овојнице, Додик је посегнуо за опробаним „лијековима“, пренебрегавајући упозорење да им је истекао рок трајања.

Поново је позвао на отцјепљење РС „по Кримском сценарију“, чиме, дефакто, позива Руске трупе да заузму овај ентитет. Додик баш воли стране трупе, нема шта, а када је његова кожа у питању, могу било које – и НАТО, и ЕУ и Руске и Варшавске. И,да не заборавим, Турске, које је,ничим изазван, призивао.

Додик је излизан, похабан, и, Брате, досадан. Не може више да ријеши ни проблеме у Лакташима, који су у хаосу, откако их је, по његовом налогу, преузео насилник, примитивац и криминалац Будо Станковић, а хтио би да отцијепи РС! На ту причи се више не пали ни Најлонка, а камоли ко озбиљан.

Међутим, проблеми на другој страни му, упркос свеопштој потрошености од које је неповратно оболио, дају за право да се можда и има чему надати.(То можда ће се смањивати у времену које долази, јер Србија неће стати на једнонедељном ударању по прстима. Дапаче, живи били па видјели).

Највећи проблем Опозиције којег се неће лако ријештити је „Иванићев синдром неаутунтичности“, јер ту не помаже никаква терапија, већ једино Хирургија. За коју је постало прекасно у 16 часова, 14.07. ове године, када су кандидатуре отпремљене за Сарајево.

Иванић је добио номинацију и тиме је презадовољан, па ни даље ништа не ради. Очекујући да му СДС заврши посао. Што овима не пада на памет. Јесу га кандидовали, али мораће се сам ознојити ако мисли нешто направити.

Уочљиво је да се СДС потпуно окренуо Тадићевој кандидатури и до краја стао иза њега, у чему их нису спријечили чак ни унутарстраначки болиди, пауловске провенијенције, који сматрају да, у случају преузимања власти од Режима, насљеђују и СНСД-ов „Србометар“, којим би та недорасла, ограничена, корумпирана маргинална групација уводила ред и на буџетским јаслама жирирала од јутра до сутра. (О томе ускоро шире и детаљније).

Уз речено, посебан проблем Иванићу је Јово Митровић који на дијагностиковању Иванићевог синдрома вјешто гради сопствени кредибилитет и у те сврхе максимално користи режимске, али и друге медије за промоцију. Што је потпуно легитимно, јер је Иванић злоупотријебио његов потпис за сопствену кандидатуру, иако зна да Митровић неће за њега гласати ни у лудилу. А посебно не у октобру.

У наредном периоду, Додик&цо ће инсистирати на Иванићевој неаутентичности, доказујући кроз њу некомпетентност комплетне опозиције; Опозиција ће бројним шкрбићима, растакати Режим.
Србија неће остати по страни, ма колико тврдили другачије. Али, није Вучић тај који ће донијети побједу, нити он то треба да буде. Опозиција треба да побиједи Додика својим снагама и умијећем, а да београдски вјетар у леђа само подвуче ту побједу. Све остало је у домену Пира.

До избора је још два и по мјесеца, једанаест седмица, права битка није ни кренула. А када почне, Макијавели ће бити препоносан.

Трећи блок, други пут

За крај, ријеч двије и о „Борцима за нову политику“, Коалицији коју чини пет странака, којима мало ко даје шансу на изборима. Међутим, они ће прикупити најмање петнаестак хиљада гласова, које ће усмјерити ка Тадићу, кандидату Савеза за промјене, што никако није за одбацити.
Уз то, они, након свих мијешања карата, заиста представљају Трећи блок, што ће додатно унијети нервозу код ДНС-а, странке која је директна мета„Бораца“. Чињеница да на челу „Бораца“ стоје Дамир Миљевић и Тихомир Глигорић даје овој Коалицији озбиљност и реалне шансе да доста помогну Тадићу у предсједничкој трци.
Колико ће помоћи себи у тркачкој траци за парламентарне мандате, зависи од степена „српског синдрома“, који влада у тим редовима.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

xxл

21.07.2014 18:44

А услиједио је хектолитар жучи, садржан у вијести да је Тужилаштво Србије покренуло истрагу против Ранка Шкрбића, због малеврзација са Фондовима здравства РС и Србије. Шкрбић, тренутно најјачи бојни отров који растаче СНСД, у овој ситуацији дјеловао је још убитачније, јер је истрага покренута по пријави СДС-а. Вучић није ни замакао „преко Дине“, када је вијест емитована, што говори све; Између осталог директно указује и на отклон српског премијера од овдашњег најуспјешнијег Чистача републичких буџета и фондова, које је тако детаљно „средио“ да у њима нема ама баш ништа. ОВО ЈЕ ДОВОЉНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

21.07.2014 18:46

Подршка за Огњена Тадића, бољег кандидата нисте могли изабрати. Прочитајте његову биографију и сами се увјерите. Огњен Тадић ће од октобра бити нови предсједник Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

21.07.2014 19:03

Слободане Васковицу, поцињес да превазилазис сам себе!! Свака Ти цаст!! Ударај ове владајуце битанге у супље главе до краја!! Ни један ти није ни до кољена!! Буду Станковица немој ударати сакама у ону дебилну главу, узми неки маљ, као за вола!! Зивио!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истрага у Србији

21.07.2014 19:06

У Србији се води истрага против Милорада Додика и Ранка Шкрбића МУП Републике Србије и Републичко јавно тужилаштво покренули су истрагу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и Ранка Шкрбића, бившег министра здравља тог ентитета, а садашњег амбасадора БиХ у Србији. Сумњају да је овај двојац оштетио Републику Србију, односно Републички завод за здравствено осигурање којем нису плаћене здравствене услуге. Ово је за ФТВ потврдио Младен Босић, шеф СДС-а, који је посјетио србијанског премијера Александра Вучића. Вријеме објаве: 21.07.2014 19:36 Посљедња измјена: 21.07.2014 20:31 Младен Босић у Београду се са Александром Вучићем састао након неколико узастопних и учесталих посјета предсједника Републике Српске премијеру Србије. Истрага против, Додика и Шкрбића, предсједника РС-а и актуелног амбасадора БиХ у Србији, управо је и покренута захваљујући документацији коју је СДС уручио тужилаштву у Србији, што је Босић за ФТВ и потврдио. Иако се данашњи састанак са Вучићем поклопио са информацијом о покретању истраге, то, како је казао Босић, није била тема данашњег разговора, али ће свакако бити тема коју ће и Србију занимати у наредном периоду. У ПРИЛОГУ ВИДЕО СНИМАК хттп://www.федерална.ба/бхс/вијест/103706/сумња-се-да-су-остетили-завод-за-здравствено-осигурање-србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алекс Данцан

21.07.2014 19:19

Готивим Васковица и редовно цитам његове текстове. Али људи моји није ми никако јасно и неце бити никада??? Како неко мозе сада од опозције да подрзава оног Глигорица када је скоро пет година био Додиков цовек и директор Геодетске? Јел вама јасно да није имао онај сукоб са Станковицем да би се дан данас клањао Додику и потпсивао спорне папире? Само да му нису измакели директорску фотељу. Било је криминала у геодетској и 2009,2010,2011,2012 па је Тихо цутио и примао масну плату! Проговори цовек кад су му рекли да је смењен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

21.07.2014 19:26

МУП Републике Србије и Републичко јавно тужилаштво покренули су истрагу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и Ранка Шкрбића, бившег министра здравља тог ентитета, а садашњег амбасадора БиХ у Србији. Сумњају да је овај двојац оштетио Републику Србију, односно Републички завод за здравствено осигурање којем нису плаћене здравствене услуге. Ово је за ФТВ потврдио Младен Босић, шеф СДС-а, који је посјетио србијанског премијера Александра Вучића. Вријеме објаве: 21.07.2014 19:36 Посљедња измјена: 21.07.2014 20:31 Младен Босић у Београду се са Александром Вучићем састао након неколико узастопних и учесталих посјета предсједника Републике Српске премијеру Србије. Истрага против, Додика и Шкрбића, предсједника РС-а и актуелног амбасадора БиХ у Србији, управо је и покренута захваљујући документацији коју је СДС уручио тужилаштву у Србији, што је Босић за ФТВ и потврдио. Иако се данашњи састанак са Вучићем поклопио са информацијом о покретању истраге, то, како је казао Босић, није била тема данашњег разговора, али ће свакако бити тема коју ће и Србију занимати у наредном периоду. ВИДЕО ПРИЛОГ ФЕДЕРАЛНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: хттп://www.федерална.ба/бхс/вијест/103706/сумња-се-да-су-остетили-завод-за-здравствено-осигурање-србије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

21.07.2014 19:41

Хадзија це направити прави потез ако ЦиК оспори кандидатуру Иваницу и да рок СДС и СНС-у да доставе име новог кандидата..У тој опцији СДС добија јос једног кандидата а Хадзија наравно уз политицко савјетовање проф.Попласена постаје политицка фигура број 1

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

21.07.2014 19:54

Додик броји последње дане на власти, а вјероватно и на слободи. Одоше кумови у затвор послије избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

лука

21.07.2014 20:24

јесте васковиц је бас за вас такве као милорад и остали засљепљени мутаци.једино га ви јос разумијете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОX

21.07.2014 20:39

БУДАЛА ОСТАЈЕ БУДАЛА

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

21.07.2014 21:04

Свака цаст Васковицу скидам капу на сецирању и дијагнози проблема у РС ! Цијеним људе кад ј...у да и у исто вријеме и уси заврцу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

петројко

21.07.2014 21:31

Морате знати да СНСД сигурно рацуна да је борба за предсједника заврсена, тј.да Додик побједјује Тадица. Остаје јос да се руси Иваниц, русењем Иваница дизе се рејтинг СНСД-а и ојацава позиција Додика. Мислим да само у апсолутном лудилу Зељка мозе против Младена . Оцигледно је направљена греска, када је дозвољено да несто као зависи, од цовјека који је промјенио 5 политицки опциј и који сада нон-стоп, било на РТРС-у, било Гласу, Независним, тупи о Иваницу, тиме највисе стете мозе нанијети Тадицу. Добро он је узео паре, али који мотив има Васковиц да слаби позиције Савеза, СДС-а Тадица, Иваница ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@петројко

21.07.2014 22:17

Јел ти сада јасно да је Васковиц потпуно неутралан и да неради за никога? Цовјек је само реалан.

ОДГОВОРИТЕ