Штајнмајер: Појачати притисак на Москву

ЕУ ће морати да појача притисак на Русију након пада малезијског авиона на истоку Украјине, изјавио је данас њемачки министар спољних послова Франк-Валтер Штајнмајер.

Свијет 21.07.2014 | 16:38
Штајнмајер: Појачати притисак на Москву

"Смрт стотине недужних авиона у паду авиона прије неколико дана, страшне слике са мјеста несреће и непристојно понашање проруских активиста с правом су изазвали шок и бијес широм свијета", изјавио је Штајнмајер у Берлину, уочи састанка министара иностраних послова ЕУ на коме би сутра могло бити одлучено о увођењу нових санкција Русији.

Штајнмајер је критиковао Москву због видљивог недостатка притиска на проруске активисте да се покрену преговори, као и недостатка ефикасне контроле на граници са Украјином, гдје се још врши транзит оружја и
материјала.

Он је упозорио на опасност од драматичне ескалације насиља, пренио је АФП.

"О свему овоме сутра ћемо разговарати на састанку европских министара спољних послова. То неће бити једноставан састанак. Мораћемо да повећамо притисак да бисмо постигли резултате, које сви министри
спољних послова ЕУ сматрају неопходним", рекао је Штајнмајер на конференцији за новинаре одржаној са мађарским колегом Тибором Наврачичом.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛАГАнини

22.07.2014 10:44

Повуци ручну Штајнмајеру ! ...полааако....полако..полако...док се добро не испита ко је крив за пад авиона. Мени личи на постављање 'локатора' с Косова и Метохије, ал' нећу да "прејудицирам" - јелте.

ОДГОВОРИТЕ