Štajnmajer: Pojačati pritisak na Moskvu

EU će morati da pojača pritisak na Rusiju nakon pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine, izjavio je danas njemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer.

Svijet 21.07.2014 | 16:38
Štajnmajer: Pojačati pritisak na Moskvu

"Smrt stotine nedužnih aviona u padu aviona prije nekoliko dana, strašne slike sa mjesta nesreće i nepristojno ponašanje proruskih aktivista s pravom su izazvali šok i bijes širom svijeta", izjavio je Štajnmajer u Berlinu, uoči sastanka ministara inostranih poslova EU na kome bi sutra moglo biti odlučeno o uvođenju novih sankcija Rusiji.

Štajnmajer je kritikovao Moskvu zbog vidljivog nedostatka pritiska na proruske aktiviste da se pokrenu pregovori, kao i nedostatka efikasne kontrole na granici sa Ukrajinom, gdje se još vrši tranzit oružja i
materijala.

On je upozorio na opasnost od dramatične eskalacije nasilja, prenio je AFP.

"O svemu ovome sutra ćemo razgovarati na sastanku evropskih ministara spoljnih poslova. To neće biti jednostavan sastanak. Moraćemo da povećamo pritisak da bismo postigli rezultate, koje svi ministri
spoljnih poslova EU smatraju neophodnim", rekao je Štajnmajer na konferenciji za novinare održanoj sa mađarskim kolegom Tiborom Navračičom.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

LAGAnini

22.07.2014 10:44

Povuci ručnu Štajnmajeru ! ...polaaako....polako..polako...dok se dobro ne ispita ko je kriv za pad aviona. Meni liči na postavljanje 'lokatora' s Kosova i Metohije, al' neću da "prejudiciram" - jelte.

ODGOVORITE