Жестоки сукоби, дим над Доњецком

Код железничке станице у Доњецку воде се жестоки сукоби, а очевици кажу да су видели облаке диме и чули јаке експлозије из околине станице у центру града.

Свијет 21.07.2014 | 11:23
Жестоки сукоби, дим над Доњецком

 

Један лидер проруских снага изјавио је да украјинске снаге покушавају да уђу у Доњецк, а Ројтерсов очевидац је испричао да је видео два тенка проруских снага како иду према железничкој станици и људе који беже у супротном правцу.

Украјински председник Петро Порошенко је обећао да ће повратити Доњецк у оквиру операције коју Кијев назива "антитерористичком".

"Пажња! Борбе се воде на аутопуту Красноармејскоје и у улицама Маршал Жуков и Стратонавтов-Артјомовскаја. Сукоби су и на тргу. Упозоравамо људе који станују на тргу да не излазе и не напуштају куће и станове", саопштила је градска скупштина у Доњецку.

Званичник самопроглашене Доњецке Народне Републике Сергеј Кавтарадзе је изјавио да најмање четири тенка и оклопна возила покушавају да удју у град.

Портпарол украјинских војних операција у источној Украјини рекао је да је операција у "активној фази", али да не може да коментарише извештаје о уласку војске у Доњецк зато што не жели да обелодани украјинску стратегију.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Миховил

21.07.2014 09:29

Кад се већ боре за своја права што сакривају фаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

21.07.2014 14:06

Немају свабе за савезнике као ви Миховиле и немају Брионе да дају Генсеру.

ОДГОВОРИТЕ