Извињење Скај њуза због претурања по пртљагу

Британска ТВ станица "Скај њуз" упутила је извињење пошто је један од њених репортера претурао по коферу путника малезијског авиона током преноса уживо са места пада летелице.

Свијет 21.07.2014 | 07:42
Извињење Скај њуза због претурања по пртљагу

 

Током преноса, репортер Колин Брејзир је приказан како претура по личним стварима у отвореном коферу на месту пада летелице, узима свежањ кључева, пре него што ће рећи: "Ово стварно не би требало да радимо".

Снимак је изазвао буру гневних коментара на друштвеним мрежама, укључујући позиве да Брејзир буде отпуштен.

Професор за мас медије Универзитета Бејкер Џо Вотсон описао је цео догађај на Твитеру као "ужасан тренутак за новинарство", пренео је АФП.

У извињењу "Скај њуз" наводи да је њен репортер са лица места "осврћући се на људску трагедију догађаја" приказао публици садржај кофера једног од путника малезијског авиона.

"Колин је одмах схватио да је ово непримерено и то рекао у живом преносу. И Колин и ''Скај њуз'' се дубоко извињавају за било какву могућу увреду", стоји у саопштењу.

Авион "боинг 777" авиокомпаније "Малезија ерлајнс" срушио се 17. јула у области Доњецк на истоку Украјине, а 298 путника и чланова посаде је погинуло.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

21.07.2014 10:55

Који су то лешинари без савјести. Какво извињење то је за суда!

ОДГОВОРИТЕ