Izvinjenje Skaj njuza zbog preturanja po prtljagu

Britanska TV stanica "Skaj njuz" uputila je izvinjenje pošto je jedan od njenih reportera preturao po koferu putnika malezijskog aviona tokom prenosa uživo sa mesta pada letelice.

Svijet 21.07.2014 | 07:42
Izvinjenje Skaj njuza zbog preturanja po prtljagu

 

Tokom prenosa, reporter Kolin Brejzir je prikazan kako pretura po ličnim stvarima u otvorenom koferu na mestu pada letelice, uzima svežanj ključeva, pre nego što će reći: "Ovo stvarno ne bi trebalo da radimo".

Snimak je izazvao buru gnevnih komentara na društvenim mrežama, uključujući pozive da Brejzir bude otpušten.

Profesor za mas medije Univerziteta Bejker DŽo Votson opisao je ceo događaj na Tviteru kao "užasan trenutak za novinarstvo", preneo je AFP.

U izvinjenju "Skaj njuz" navodi da je njen reporter sa lica mesta "osvrćući se na ljudsku tragediju događaja" prikazao publici sadržaj kofera jednog od putnika malezijskog aviona.

"Kolin je odmah shvatio da je ovo neprimereno i to rekao u živom prenosu. I Kolin i ''Skaj njuz'' se duboko izvinjavaju za bilo kakvu moguću uvredu", stoji u saopštenju.

Avion "boing 777" aviokompanije "Malezija erlajns" srušio se 17. jula u oblasti Donjeck na istoku Ukrajine, a 298 putnika i članova posade je poginulo.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

21.07.2014 10:55

Koji su to lešinari bez savjesti. Kakvo izvinjenje to je za suda!

ODGOVORITE