Испуњена обећања о повећању подстицаја

Повећањем подстицаја произвођачима, Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарствами Федерације БиХ испунило је обећања дата прије четири године, рекао је ресорни министар Јерко Иванковић Лијановић током посјете у Бастици поред Дрвара.

Босна и Херцеговина 20.07.2014 | 15:57
Испуњена обећања о повећању подстицаја

"Повећањем подстицаја створили смо претпоставке да у будућности не увозимо 80 одсто хране, а само 20 одсто производимо, што је сада случај, него да произведемо довољно хране за наше становништво", рекао је федерални министар пољопривреде.

У саопштењу федералног Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства наводи се да се Лијановић посјетио подручја од Томиславграда до Бихаћа.

"Само у том подручју може се произвести довољно хране за потребе цијеле БиХ. На непрегледним пашњацима који су данас углавном празни постоји могућност да произведемо млијека и меса за потребе свих грађана", рекао је он.

Федерални министар пољопривреде додао је да је посјетио неке од вриједних повратника који су, без подршке у било ком смислу, успјели узгојити одређена стада. "Сада ће имати могућност да, уз подршку федералних подстицаја, наставе свој развој", рекао је Лијановић.

Бастицу је посјетио и министар пољопровреде, водопривреде и шумарства Ливањског кантона Илија Шљивић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар