Ispunjena obećanja o povećanju podsticaja

Povećanjem podsticaja proizvođačima, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstvami Federacije BiH ispunilo je obećanja data prije četiri godine, rekao je resorni ministar Jerko Ivanković Lijanović tokom posjete u Bastici pored Drvara.

Bosna i Hercegovina 20.07.2014 | 15:57
Ispunjena obećanja o povećanju podsticaja

"Povećanjem podsticaja stvorili smo pretpostavke da u budućnosti ne uvozimo 80 odsto hrane, a samo 20 odsto proizvodimo, što je sada slučaj, nego da proizvedemo dovoljno hrane za naše stanovništvo", rekao je federalni ministar poljoprivrede.

U saopštenju federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva navodi se da se Lijanović posjetio područja od Tomislavgrada do Bihaća.

"Samo u tom području može se proizvesti dovoljno hrane za potrebe cijele BiH. Na nepreglednim pašnjacima koji su danas uglavnom prazni postoji mogućnost da proizvedemo mlijeka i mesa za potrebe svih građana", rekao je on.

Federalni ministar poljoprivrede dodao je da je posjetio neke od vrijednih povratnika koji su, bez podrške u bilo kom smislu, uspjeli uzgojiti određena stada. "Sada će imati mogućnost da, uz podršku federalnih podsticaja, nastave svoj razvoj", rekao je Lijanović.

Basticu je posjetio i ministar poljoprovrede, vodoprivrede i šumarstva Livanjskog kantona Ilija Šljivić.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar