Блекпул - био Премијерлигаш, сад има само осам играча!

Ако сте фудбалер и немате клуб, запутите се у Блекпул, тамо сте преко потребни!

Фудбал 20.07.2014 | 13:52
Блекпул - био Премијерлигаш, сад има само осам играча!

Блекпул је за само две године прешао невероватан пут, али је ишао низбрдо, 2011. године је био члан вероватно најјачег првенства на свету – Премијер лиге, а данас има само осморицу играча на платном списку. И то неколико недеља пре почетка Чемпионшипа!

Суноврат клуба са северо-запада Енглеске је преседан у светском фудбалу, а колико је лоше стање у клубу се најбоље видело на данашњој пријатељској утакмици против Пенрита на којој је за популарне Мандарине наступило пет играча који су били на проби, а двојица су грејала клупу.

Оно што је најсмешније је што су ови играчи на званичном Твитер профилу овог клуба били означени као „Играч на проби“, чак им ни имена нису написали. Притом су два гола овог тима постигли ови играчи, или је један фудбалер на проби постигао два, то се не може сазнати по писању овог тима. Блекпул тренутно нема ниједног голмана, па је и између статива стајао играч који је на проби.

Председник клуба је после сезоне у Премијер лиги - од које је клуб инкасирао 80.000.000 фунти – рекао да ће то бити преломна тачка која ће променити клуб заувек. Притом је Блекпул био близу повратка у први ранг енглеског фудбала одмах после испадања у нижи ранг, али је Вест Хем био бољи у фналу плеј-офа. Стадион Блумфилд је од краја прошле сезоне напустило чак 28 играча.

Ваљало би поменути и имена осморице играча који деле најтишу свлачионицу икада: Гари Меккензи, Тони Мекмахон, Чарлс Дун, Дејвид Перкинс, Стивен Дејвис, Боби Грант, Сергеј Зењов, Том Баркхујзен.

Делује као да играње за тим из Чемпионшиша никада није било реалније.

Коментари / 0

Оставите коментар