Blekpul - bio Premijerligaš, sad ima samo osam igrača!

Ako ste fudbaler i nemate klub, zaputite se u Blekpul, tamo ste preko potrebni!

Fudbal 20.07.2014 | 13:52
Blekpul - bio Premijerligaš, sad ima samo osam igrača!

Blekpul je za samo dve godine prešao neverovatan put, ali je išao nizbrdo, 2011. godine je bio član verovatno najjačeg prvenstva na svetu – Premijer lige, a danas ima samo osmoricu igrača na platnom spisku. I to nekoliko nedelja pre početka Čempionšipa!

Sunovrat kluba sa severo-zapada Engleske je presedan u svetskom fudbalu, a koliko je loše stanje u klubu se najbolje videlo na današnjoj prijateljskoj utakmici protiv Penrita na kojoj je za popularne Mandarine nastupilo pet igrača koji su bili na probi, a dvojica su grejala klupu.

Ono što je najsmešnije je što su ovi igrači na zvaničnom Tviter profilu ovog kluba bili označeni kao „Igrač na probi“, čak im ni imena nisu napisali. Pritom su dva gola ovog tima postigli ovi igrači, ili je jedan fudbaler na probi postigao dva, to se ne može saznati po pisanju ovog tima. Blekpul trenutno nema nijednog golmana, pa je i između stativa stajao igrač koji je na probi.

Predsednik kluba je posle sezone u Premijer ligi - od koje je klub inkasirao 80.000.000 funti – rekao da će to biti prelomna tačka koja će promeniti klub zauvek. Pritom je Blekpul bio blizu povratka u prvi rang engleskog fudbala odmah posle ispadanja u niži rang, ali je Vest Hem bio bolji u fnalu plej-ofa. Stadion Blumfild je od kraja prošle sezone napustilo čak 28 igrača.

Valjalo bi pomenuti i imena osmorice igrača koji dele najtišu svlačionicu ikada: Gari Mekkenzi, Toni Mekmahon, Čarls Dun, Dejvid Perkins, Stiven Dejvis, Bobi Grant, Sergej Zenjov, Tom Barkhujzen.

Deluje kao da igranje za tim iz Čempionšiša nikada nije bilo realnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar