Како да се изборите с упорном гљивичном инфекцијом

Кандида је гљивица која се нормално налази у људском организму, али у случају прекомерног раста доводи до умора, гојења, бола у зглобовима и симптома сличним синдрому иритабилног црева...

Здравље 20.07.2014 | 13:20
Како да се изборите с упорном гљивичном инфекцијом

Кандида живи у дигестивном тракту, али може се пробити у крвоток и проширити по целом телу. Производи ацеталдехид, који доводи до штете узроковане слободним радикалима. Кандидијаза може бити последица употребе антибиотика, коришћења контрацепцијских таблета, алкохола, неких других лекова, стреса или превеликог уноса шећера у организам. Погађа чак 75 одсто жена, а у 10 одсто случајева постаје трајни проблем. Здравом исхраном и променом неких животних навика, гљивицу ипак можете избацити из организма.

Схватите шта је узрок проблема. Утврдите због чега је дошло до ширења кандиде јер је тек тада можете уклонити. Подстичите раст пробиотика – добрих бактерија

У исхрану додајте ферментирану храну, попут киселог купуса, јогурта, кефира јер су одлични извори добре пробавне флоре која ће уравнотежити унутрашњи екосистем. Добре бактерије ће изгурати лоше гљивице, помоћи варењу, ојачати имунитет и зауставити жељу за шећером.

Једите органски узгојене производе који имају мање токсина и више антиоксиданса, витамина и минерала. Док вам се тело опоравља, осетљивије је на деловање пестицида и токсина из околине, зато пазите шта једете.

Кокосово уље, бадеми, семенке бундеве, сок од лимуна и лимете, алге, бели лук,црни лук, ђумбир и љута паприка ометају раст кандиде. Све наведено садржи антигљивичне и антипаразитске састојке те помаже у стварању повољног пХ тако што крв постаје базнија, односно смањује се киселост.

Избаците шећер из исхране

Ово укључује и природни шећер у млечним производима и воћу (изузетак је лимунов сок), као и мед и разне сирупе. Гљивица се храни шећером, а ваш је циљ изгладнети кандиду до смрти. Како гљивица полако нестаје, можете осетити неке негативне реакције које узрокују метаболички нуспроизводи. Симптоми попут мучнине, грознице, натечених жлезда, акни и главобоље знак су да нова исхрана делује, тако да сад не треба одустати.

Коментари / 0

Оставите коментар