Душко Тошић у Саутемптону?

Бивши фудбалер Црвене звезде и повремени репрезентативац Србије могао би да се врати на Острво, где је својевремено наступао за Портсмут и Квинс Парк Ренџерс.

Фудбал 20.07.2014 | 13:02
Душко Тошић у Саутемптону?

У мору ривалитета у енглеском фудбалу, постоји и један који се зове "Дерби Јужне Обале".

Играју га Саутемптон и Портсмут, клубови из истоимених градова удаљених свега 27 километара.

Тренутно, тај дерби је на чекању, јер се Портсмут финансијски суновратио и питање је када ће се "помпејци" опет срести са "свецима". Ипак, ова два клуба могао би већ овог лета да повеже један српски фудбалер, Душко Тошић.

"Даилy Маил" наводи да је Тошић близу преласка у Саутемптон, где би требало да замени скупо плаћеног тинејџера Лука Шоа, који је отишао у Манчестер јунајтед. Тошић би се, ако до тог трансфера дође, тако вратио у Енглеску где је 2010. године после растанка са Вердером потписао за Портсмут, али...

С обзиром на то да је Портсмут већ тада био у дубоким финансијским дуговима и пред испадањем из Премијер лиге, није му било дозвољено да лиценцира нове играче током сезоне, па је Тошић тако моментално позајмљен Квинс Парк Ренџерсу за који је одиграо пет мечева.

Касније је дошао у Црвену звезду, кратко био у Бетису и потписао за Генчлербирлиги, за који игра од 2012. године, где је стандардан, где је уврштен и у "Алл Стар" тим турског првенства и одакле се вратио међу "орлове". Тошић има 29 година.

Саутемптон је овог лета већ довео једног репрезентативца Србије, Душана Тадића, којег је платио 12 милиона евра Твентеу.

Коментари / 0

Оставите коментар