Duško Tošić u Sautemptonu?

Bivši fudbaler Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije mogao bi da se vrati na Ostrvo, gde je svojevremeno nastupao za Portsmut i Kvins Park Rendžers.

Fudbal 20.07.2014 | 13:02
Duško Tošić u Sautemptonu?

U moru rivaliteta u engleskom fudbalu, postoji i jedan koji se zove "Derbi Južne Obale".

Igraju ga Sautempton i Portsmut, klubovi iz istoimenih gradova udaljenih svega 27 kilometara.

Trenutno, taj derbi je na čekanju, jer se Portsmut finansijski sunovratio i pitanje je kada će se "pompejci" opet sresti sa "svecima". Ipak, ova dva kluba mogao bi već ovog leta da poveže jedan srpski fudbaler, Duško Tošić.

"Daily Mail" navodi da je Tošić blizu prelaska u Sautempton, gde bi trebalo da zameni skupo plaćenog tinejdžera Luka Šoa, koji je otišao u Mančester junajted. Tošić bi se, ako do tog transfera dođe, tako vratio u Englesku gde je 2010. godine posle rastanka sa Verderom potpisao za Portsmut, ali...

S obzirom na to da je Portsmut već tada bio u dubokim finansijskim dugovima i pred ispadanjem iz Premijer lige, nije mu bilo dozvoljeno da licencira nove igrače tokom sezone, pa je Tošić tako momentalno pozajmljen Kvins Park Rendžersu za koji je odigrao pet mečeva.

Kasnije je došao u Crvenu zvezdu, kratko bio u Betisu i potpisao za Genčlerbirligi, za koji igra od 2012. godine, gde je standardan, gde je uvršten i u "All Star" tim turskog prvenstva i odakle se vratio među "orlove". Tošić ima 29 godina.

Sautempton je ovog leta već doveo jednog reprezentativca Srbije, Dušana Tadića, kojeg je platio 12 miliona evra Tventeu.

Komentari / 0

Ostavite komentar