Мехелен - Црвена Звезда 1:1

Фудбалери Црвене звезде играли су нерешено 1:1 са Мехеленом у пријатељској утакмици одиграној у Белгији.

Фудбал 20.07.2014 | 12:23
Мехелен - Црвена Звезда 1:1

Домаћи тим, који тренира Александар Јанковић, повео је преко Косановића у 31. минуту, а изједначио је Лазовић у 50.

’Црвено-белима’ је то била друга пријатељска утакмица у Белгији, пре три дана су играли нерешено са Генком, а већ у недељу се враћају у Београд, да би у уторак у Термама Чатеж наставили припреме за нову сезону.

Пред почетак утакмице на стадиону Мехелена било је око 7.000 гледалаца, а у уводним минутима није било изгледанијих шанси ни на једној страни. Звезда је имала одличну шансу у 17. минуту, када је Ракић украо лопту, асистирао је Гаврићу, али је он шутирао преко гола.

На другој страни, Мехелен је врло брзо имао још бољу шансу, али је лопта ударила у пречку, а домаћи тим повео је у 31. минуту. Косановић је извео слободан ударац, лопта је ударила у живи зид, променила правац и завршила у голу ’црвено-белих’. Ракић је имао нову прилику у 39. минуту, али је поново шутирао преко гола, исто као и Ковачевић два минута касније.

Звезда је до изједначења дошла после пет минута у другом полувремену преко Лазовића. Милијаш је центрирао, Ракић је главом додао лопту Лазовићу, који ју је волеј ударцем послао у мрежу. Изабраници Ненада Лалатовића су од тада имали иницијативу, а највише прилика пред голом Мехелена имао је Гаврић. У 70. минуту Мијаиловић је имао одличну шансу за вођство, али је голман домаћег тима интервенисао. До краја утакмице није било правих прилика ни на једној страни, па је резултат остао 1:1.

Коментари / 0

Оставите коментар