Mehelen - Crvena Zvezda 1:1

Fudbaleri Crvene zvezde igrali su nerešeno 1:1 sa Mehelenom u prijateljskoj utakmici odigranoj u Belgiji.

Fudbal 20.07.2014 | 12:23
Mehelen - Crvena Zvezda 1:1

Domaći tim, koji trenira Aleksandar Janković, poveo je preko Kosanovića u 31. minutu, a izjednačio je Lazović u 50.

’Crveno-belima’ je to bila druga prijateljska utakmica u Belgiji, pre tri dana su igrali nerešeno sa Genkom, a već u nedelju se vraćaju u Beograd, da bi u utorak u Termama Čatež nastavili pripreme za novu sezonu.

Pred početak utakmice na stadionu Mehelena bilo je oko 7.000 gledalaca, a u uvodnim minutima nije bilo izgledanijih šansi ni na jednoj strani. Zvezda je imala odličnu šansu u 17. minutu, kada je Rakić ukrao loptu, asistirao je Gavriću, ali je on šutirao preko gola.

Na drugoj strani, Mehelen je vrlo brzo imao još bolju šansu, ali je lopta udarila u prečku, a domaći tim poveo je u 31. minutu. Kosanović je izveo slobodan udarac, lopta je udarila u živi zid, promenila pravac i završila u golu ’crveno-belih’. Rakić je imao novu priliku u 39. minutu, ali je ponovo šutirao preko gola, isto kao i Kovačević dva minuta kasnije.

Zvezda je do izjednačenja došla posle pet minuta u drugom poluvremenu preko Lazovića. Milijaš je centrirao, Rakić je glavom dodao loptu Lazoviću, koji ju je volej udarcem poslao u mrežu. Izabranici Nenada Lalatovića su od tada imali inicijativu, a najviše prilika pred golom Mehelena imao je Gavrić. U 70. minutu Mijailović je imao odličnu šansu za vođstvo, ali je golman domaćeg tima intervenisao. Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika ni na jednoj strani, pa je rezultat ostao 1:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar