Принц посјетио Музеј савремене умјетности

Принц Алберт Други од Монака посјетио је Музеј савремене умјетности Републике Српске у Бањалуци у којем је изложена поставка "Европски контексти - Добровић, Коњовић, Шумановић и Шупут".

Република Српска 20.07.2014 | 10:46
Принц посјетио Музеј савремене умјетности

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић истакао је да је ово изузетно значајна посјета за град на Врбасу, током које су домаћини за кратко вријеме које су имали на располагању, представили град у најбољем свјетлу.

"Данас смо принцу показали изложбу наших најзнаменитијих сликара и упознали га о историји галерије Музеја савремене умјетности, те фундусу слика којима располаже", рекао је Гаврановић.

Вршилац дужности директора Музеја Сарита Вујковић рекла је да је принц Алберт показао велико интересовање за изложбу, с обзиром на то да су се сликари Добровић, Шумановић, Коњовић и Шупут школовали у Паризу.

Она је подсјетила да је принц Алберт Други од Монака студирао историју умјетности и да добро познаје европске умјетничке токове, због чега је могао и да добро оцијени квалитет изложених дјела.

Након посјете Музеју савремене умјетности, принц Алберт посјетио је кањон Тијесно на ријеци Врбас, у којем ће се возити финалне трке Европског јуниорског првенства у кајаку и кануу на дивљим водама у дисциплини спринт.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xxл

20.07.2014 08:54

Милорад Додик: Крим добар пример којим путем треба да иде РС, ЕУ ће тражити од Србије да призна Ко Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да његов политички програм представља јачање аутономије РС и да је Крим пример којим путем би се могло ићи ка остварењу тог циља. "Мој политички програм јесте јачање аутономије РС до остваривања независности и мислим да је оно што се дешавало на Криму, уз референдум, добар пример којим би се могло ићи", рекао је Додик у интервјуу за данашњи "Блиц". Додик је казао да није склон да прихвати сугестије неких представника западних земаља да не износи свој став у вези Крима. "Ако неко мисли да на међународном плану не треба да гледамо шта се догађа и да будемо објективни, грдно се вара. Ја нисам спреман да за оне који су нас овде заробили нереалном идејом о опстанку БиХ имам било какво разумевање нигде у свету", истакао је Додик. На питање да ли види разлике у ставовима премијера и председника Србије, Александра Вучића и Томислава Николића где, како "Блиц" наводи, "премијер подржава БиХ, а председник говори о нефункционалном браку за који је најбољи развод", Додик каже да су "обојица у праву". "Политика Србије не може да буде другачија осим да подржава Дејтонски споразум који је потписала. Али тај споразум се масовно рушио у прошлости и оскрнављени су интереси РС. Треба бити искрен и рећи истину, а истина је оно што је и сам председник Николић рекао говорећи о варијацијама на будућност БиХ", рекао је Додик. Упитан ко му је од њих двојице ближи, Додик каже да не води политику на начин да је близак овом или оном. "Као човек који живи овде у РС и у овим приликама, сваки став који говори о неодрживости БиХ је мени близак", рекао је премијер РС. На констатацију листа да је у ЕУ актуелна прича о подршци Србије држави БиХ и да је захтев да БиХ постане функционална да би се придружила Унији, Додик каже да "ЕУ промовише дејтонску БиХ, а не функционалност". "Знам да ће ЕУ, без обзира на то колико је сада слаткоречива, у једном тренутку пред Србију ставити огроман изазов који се зове Косово и тражити одлуку Србије која ће ићи до понижења", закључио је Додик. (Тањуг)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синн феин

20.07.2014 09:29

Шта ми имамо од тога? Каква корист од њега? Организујете та бесмислена такмичења само да украдете коју хиљаду марака. Колико сте пара дали за оне монтажне трибине у кањону пре неку годину? Гдје су вам сад? Пропале, отишле, сагњило дрво... Кад смо говорили да је будалештина дати толике паре за дрвене трибине, а ви сте рекли да вас мрзимо, да смо против РС-а, против промоције у свијету РС-а. Бацате паре у будале да би се саморекламирали. А и овај принц није џаба дошао. Све се то добро плаћа на западу, свака његова слика се добро плати. Само будите фер и реците колико сте лове дали да би дошао.

ОДГОВОРИТЕ