Princ posjetio Muzej savremene umjetnosti

Princ Albert Drugi od Monaka posjetio je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci u kojem je izložena postavka "Evropski konteksti - Dobrović, Konjović, Šumanović i Šuput".

Republika Srpska 20.07.2014 | 10:46
Princ posjetio Muzej savremene umjetnosti

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović istakao je da je ovo izuzetno značajna posjeta za grad na Vrbasu, tokom koje su domaćini za kratko vrijeme koje su imali na raspolaganju, predstavili grad u najboljem svjetlu.

"Danas smo princu pokazali izložbu naših najznamenitijih slikara i upoznali ga o istoriji galerije Muzeja savremene umjetnosti, te fundusu slika kojima raspolaže", rekao je Gavranović.

Vršilac dužnosti direktora Muzeja Sarita Vujković rekla je da je princ Albert pokazao veliko interesovanje za izložbu, s obzirom na to da su se slikari Dobrović, Šumanović, Konjović i Šuput školovali u Parizu.

Ona je podsjetila da je princ Albert Drugi od Monaka studirao istoriju umjetnosti i da dobro poznaje evropske umjetničke tokove, zbog čega je mogao i da dobro ocijeni kvalitet izloženih djela.

Nakon posjete Muzeju savremene umjetnosti, princ Albert posjetio je kanjon Tijesno na rijeci Vrbas, u kojem će se voziti finalne trke Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama u disciplini sprint.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xxl

20.07.2014 08:54

Милорад Додик: Крим добар пример којим путем треба да иде РС, ЕУ ће тражити од Србије да призна Ко Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да његов политички програм представља јачање аутономије РС и да је Крим пример којим путем би се могло ићи ка остварењу тог циља. "Мој политички програм јесте јачање аутономије РС до остваривања независности и мислим да је оно што се дешавало на Криму, уз референдум, добар пример којим би се могло ићи", рекао је Додик у интервјуу за данашњи "Блиц". Додик је казао да није склон да прихвати сугестије неких представника западних земаља да не износи свој став у вези Крима. "Ако неко мисли да на међународном плану не треба да гледамо шта се догађа и да будемо објективни, грдно се вара. Ја нисам спреман да за оне који су нас овде заробили нереалном идејом о опстанку БиХ имам било какво разумевање нигде у свету", истакао је Додик. На питање да ли види разлике у ставовима премијера и председника Србије, Александра Вучића и Томислава Николића где, како "Блиц" наводи, "премијер подржава БиХ, а председник говори о нефункционалном браку за који је најбољи развод", Додик каже да су "обојица у праву". "Политика Србије не може да буде другачија осим да подржава Дејтонски споразум који је потписала. Али тај споразум се масовно рушио у прошлости и оскрнављени су интереси РС. Треба бити искрен и рећи истину, а истина је оно што је и сам председник Николић рекао говорећи о варијацијама на будућност БиХ", рекао је Додик. Упитан ко му је од њих двојице ближи, Додик каже да не води политику на начин да је близак овом или оном. "Као човек који живи овде у РС и у овим приликама, сваки став који говори о неодрживости БиХ је мени близак", рекао је премијер РС. На констатацију листа да је у ЕУ актуелна прича о подршци Србије држави БиХ и да је захтев да БиХ постане функционална да би се придружила Унији, Додик каже да "ЕУ промовише дејтонску БиХ, а не функционалност". "Знам да ће ЕУ, без обзира на то колико је сада слаткоречива, у једном тренутку пред Србију ставити огроман изазов који се зове Косово и тражити одлуку Србије која ће ићи до понижења", закључио је Додик. (Танјуг)

ODGOVORITE
Name

Sinn fein

20.07.2014 09:29

Šta mi imamo od toga? Kakva korist od njega? Organizujete ta besmislena takmičenja samo da ukradete koju hiljadu maraka. Koliko ste para dali za one montažne tribine u kanjonu pre neku godinu? Gdje su vam sad? Propale, otišle, sagnjilo drvo... Kad smo govorili da je budaleština dati tolike pare za drvene tribine, a vi ste rekli da vas mrzimo, da smo protiv RS-a, protiv promocije u svijetu RS-a. Bacate pare u budale da bi se samoreklamirali. A i ovaj princ nije džaba došao. Sve se to dobro plaća na zapadu, svaka njegova slika se dobro plati. Samo budite fer i recite koliko ste love dali da bi došao.

ODGOVORITE