'Орлићи' ремијем ка одбрани титуле

У-19 репрезентација Србије почела је одбрану титуле шампиона Европе неочекиваним ремијем са Украјином 1:1 (1:1) у Ђеру.

Србија 19.07.2014 | 21:32
'Орлићи' ремијем ка одбрани титуле

Украјинци су повели већ из првог напада, Микита Бурда постиже гол главом након корнера, али пет минута касније Андрија Живковић проналази у петерцу капитена Немању Максимовића за изједначење.

Тим Вељка Пауновића је доминирао у наставку, константно био на делу терена ривала, Вељко Симић пропушта зицер испред голмана, резервисти Лука Јовић и Данило Пантић погађају стативе, па остаје 1:1.

Србија је доказала у Ђеру да је боља од ривала, али је освојила само бод. Већ у првом нападу Украјинци стижу до вођства. Изборили су корнер на левој страни, лопта је убачена на петерац где су Стевановић и Ристић оставили самог штопера ривала Микиту Бурду који главом лако даје гол Рајковићу.

Одмах је уследио притисак Србије и експресно изједначење. Након лоше комбинације из корнера, Здјелар дугом лоптом проналази Андрију Живковића на левој страни, играч Партизана шаље одличан центаршут на петерац, а на другој стативи капитен Немања Максимовић се изборио за позицију и левом ногом лопту убацио у гол.

Очекивао се преокрет Србије у наставку, али је он изостао. "Орлићи" су доминирали до последњег звиждука главног арбитра. Преко Симића и Живковића са крилних позиција мучили Украјинце, али није било правих гол шанси у првом полувремену. Србија је можда била оштећена за пенал након продора Мандића и контакта са ривалом.

У другом полувремену Украјинци су се још више повукли, шансу тражили из контри прескачући средину терена, али су једину имали у 57. минуту након погрешно досуђеног индиректа. Ипак, наш тим се добро поставио на гол линији и одбранио.

Десетак минута касније Србија је имала најбољу шансу на мечу. Живковић је послао фантастичан пâс у празан простор за Симића који бежи чувару, излази сâм на Сарнавскија, али шутира право у голман Украјине.

Уследиле су две праве измене Пауновића, у игру уводи узданице Звезде и Партизана, Луку Јовића и Данила Пантића који стварају нове гол шансе, али нажалост погађају само стативе. Посебно је штета што шут Јовића није завршио у мрежу јер је након одличног додавања Живковића млади нападач сам себи наместио лопту за волеј.

У финишу утакмице Србије је извршила нови притисак, али је Украјина одолела и освојила бод. Србија за два дана игра са Немачком, а Украјина против Бугарске. Срби И Бугари срешће се 25. јула, а оба меча "Орлићи" ће играти у Папи.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

семберија

19.07.2014 22:17

Три Бијељанца у првој постави.Свака Цаст за Стевановица из Загона.Ристица из Трнове И Јовица из Батра.Велики таленти

ОДГОВОРИТЕ
Name

кнез Иво

19.07.2014 22:50

Ооо нисам знао за Стевановица! Свака цаст момци.

ОДГОВОРИТЕ