'Orlići' remijem ka odbrani titule

U-19 reprezentacija Srbije počela je odbranu titule šampiona Evrope neočekivanim remijem sa Ukrajinom 1:1 (1:1) u Đeru.

Srbija 19.07.2014 | 21:32
'Orlići' remijem ka odbrani titule

Ukrajinci su poveli već iz prvog napada, Mikita Burda postiže gol glavom nakon kornera, ali pet minuta kasnije Andrija Živković pronalazi u petercu kapitena Nemanju Maksimovića za izjednačenje.

Tim Veljka Paunovića je dominirao u nastavku, konstantno bio na delu terena rivala, Veljko Simić propušta zicer ispred golmana, rezervisti Luka Jović i Danilo Pantić pogađaju stative, pa ostaje 1:1.

Srbija je dokazala u Đeru da je bolja od rivala, ali je osvojila samo bod. Već u prvom napadu Ukrajinci stižu do vođstva. Izborili su korner na levoj strani, lopta je ubačena na peterac gde su Stevanović i Ristić ostavili samog štopera rivala Mikitu Burdu koji glavom lako daje gol Rajkoviću.

Odmah je usledio pritisak Srbije i ekspresno izjednačenje. Nakon loše kombinacije iz kornera, Zdjelar dugom loptom pronalazi Andriju Živkovića na levoj strani, igrač Partizana šalje odličan centaršut na peterac, a na drugoj stativi kapiten Nemanja Maksimović se izborio za poziciju i levom nogom loptu ubacio u gol.

Očekivao se preokret Srbije u nastavku, ali je on izostao. "Orlići" su dominirali do poslednjeg zvižduka glavnog arbitra. Preko Simića i Živkovića sa krilnih pozicija mučili Ukrajince, ali nije bilo pravih gol šansi u prvom poluvremenu. Srbija je možda bila oštećena za penal nakon prodora Mandića i kontakta sa rivalom.

U drugom poluvremenu Ukrajinci su se još više povukli, šansu tražili iz kontri preskačući sredinu terena, ali su jedinu imali u 57. minutu nakon pogrešno dosuđenog indirekta. Ipak, naš tim se dobro postavio na gol liniji i odbranio.

Desetak minuta kasnije Srbija je imala najbolju šansu na meču. Živković je poslao fantastičan pâs u prazan prostor za Simića koji beži čuvaru, izlazi sâm na Sarnavskija, ali šutira pravo u golman Ukrajine.

Usledile su dve prave izmene Paunovića, u igru uvodi uzdanice Zvezde i Partizana, Luku Jovića i Danila Pantića koji stvaraju nove gol šanse, ali nažalost pogađaju samo stative. Posebno je šteta što šut Jovića nije završio u mrežu jer je nakon odličnog dodavanja Živkovića mladi napadač sam sebi namestio loptu za volej.

U finišu utakmice Srbije je izvršila novi pritisak, ali je Ukrajina odolela i osvojila bod. Srbija za dva dana igra sa Nemačkom, a Ukrajina protiv Bugarske. Srbi I Bugari srešće se 25. jula, a oba meča "Orlići" će igrati u Papi.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

semberija

19.07.2014 22:17

Tri Bijeljanca u prvoj postavi.Svaka Cast za Stevanovica iz Zagona.Ristica iz Trnove I Jovica iz Batra.Veliki talenti

ODGOVORITE
Name

knez Ivo

19.07.2014 22:50

Ooo nisam znao za Stevanovica! Svaka cast momci.

ODGOVORITE