Мората - најтеже је Мадриђанину у Реалу!

Темељно се развијао, редом пролазио све репрезентативне селекције и сваки испит полагао са "десетком". У његовој генерацији на Старом континенту тешко да је било талентованијег нападача. Али, "краљевски клуб" за њега није имао слуха...

Фудбал 19.07.2014 | 15:48
Мората - најтеже је Мадриђанину у Реалу!

Још од легендарног Раула Гонзалеса, којег су се у Мадриду на прилично неславан начин одрекли после толико голова и радости које им је донео, Реал није изнедрио истинског аса из својих редова. Није да их није имао, више би се могло рећи да није желео или није имао слуха и времена да их истрпи у својим редовима. А у последњих десетак година међу бројним именима било је и славних асовова попут Хуан Мата или Алвара Негреда, који су још као неизграђени играчи тумарали по Кастиљи, а онда побегли за Валенсију и Севиљу и направили велике каријере.

Да ли ће тако бити и са Алваром Моратом? Нападачем у којег још од Роберта Солдада навијачи Реала нису толико веровали. Сурова пословна политика славног клуба са Сантијаго Бернабеуа и куповина највећих асова светског фудбала, приморала је једног од највећих талената мадридског клуба да срећу окуша у некој другој средини, која га је за разлику од оне у којој је научио "прва фудбалска слова", дочекала раширених руку.

Као и славни Раул, Мората је рођен у Мадриду, а баш као и легенда "краљевског клуба" срећу је прво окушао у градском ривалу Атлетику, а онда прешао на другу страну шпанске престонице, где је добио све што му је било неопходно да постане највећи ас.

Темељно се развијао, редом пролазио све репрезентативне селекције и сваки испит полагао са "десетком". У његовој генерацији на Старом континенту тешко да је било талентованијег нападача. Врхунске могућности прво је представио не Европском првенству до 19 година 2011. године, где је био најбољи стрелац турнира са шест погодака, а "златну копачку" освојио је и прошле године на Европском првенству за младе, када се са колегама из националног тима још једном прошетао до европског трона.

Ипак, "краљевски клуб" за њега није имао слуха. Прошле сезоне је добијао шансу на кашичицу, играо је на 23 меча у Примери, али је чак 20 пута улазио са клупе, па је и поред тога успео да постигне осам голова и покаже да је сазрео за велика дела.

Далеко од тога да ће му и у Торину бити лако, тамо ће за минутажу морати да се бори са асовима као што су Карлос Тевез и Фернандо Љоренте, али Стара дама сасвим сигруно себи неће дозволити да јој играч од 18.000.000 евра седи на клупи.

Серија А би могла да га препороди. Без обзира на то што ће играти у екипи која увек има највише циљеве, сигурно је да ће му бити далеко лакше да се избори са притиском и покаже свој пуни потенцијал. Ко зна, можда за коју годину и натера челнике Реала да признају грешку и врате га на место на којем је маштао да ће достићи врхунац.

Коментари / 0

Оставите коментар