Morata - najteže je Madriđaninu u Realu!

Temeljno se razvijao, redom prolazio sve reprezentativne selekcije i svaki ispit polagao sa "desetkom". U njegovoj generaciji na Starom kontinentu teško da je bilo talentovanijeg napadača. Ali, "kraljevski klub" za njega nije imao sluha...

Fudbal 19.07.2014 | 15:48
Morata - najteže je Madriđaninu u Realu!

Još od legendarnog Raula Gonzalesa, kojeg su se u Madridu na prilično neslavan način odrekli posle toliko golova i radosti koje im je doneo, Real nije iznedrio istinskog asa iz svojih redova. Nije da ih nije imao, više bi se moglo reći da nije želeo ili nije imao sluha i vremena da ih istrpi u svojim redovima. A u poslednjih desetak godina među brojnim imenima bilo je i slavnih asovova poput Huan Mata ili Alvara Negreda, koji su još kao neizgrađeni igrači tumarali po Kastilji, a onda pobegli za Valensiju i Sevilju i napravili velike karijere.

Da li će tako biti i sa Alvarom Moratom? Napadačem u kojeg još od Roberta Soldada navijači Reala nisu toliko verovali. Surova poslovna politika slavnog kluba sa Santijago Bernabeua i kupovina najvećih asova svetskog fudbala, primorala je jednog od najvećih talenata madridskog kluba da sreću okuša u nekoj drugoj sredini, koja ga je za razliku od one u kojoj je naučio "prva fudbalska slova", dočekala raširenih ruku.

Kao i slavni Raul, Morata je rođen u Madridu, a baš kao i legenda "kraljevskog kluba" sreću je prvo okušao u gradskom rivalu Atletiku, a onda prešao na drugu stranu španske prestonice, gde je dobio sve što mu je bilo neophodno da postane najveći as.

Temeljno se razvijao, redom prolazio sve reprezentativne selekcije i svaki ispit polagao sa "desetkom". U njegovoj generaciji na Starom kontinentu teško da je bilo talentovanijeg napadača. Vrhunske mogućnosti prvo je predstavio ne Evropskom prvenstvu do 19 godina 2011. godine, gde je bio najbolji strelac turnira sa šest pogodaka, a "zlatnu kopačku" osvojio je i prošle godine na Evropskom prvenstvu za mlade, kada se sa kolegama iz nacionalnog tima još jednom prošetao do evropskog trona.

Ipak, "kraljevski klub" za njega nije imao sluha. Prošle sezone je dobijao šansu na kašičicu, igrao je na 23 meča u Primeri, ali je čak 20 puta ulazio sa klupe, pa je i pored toga uspeo da postigne osam golova i pokaže da je sazreo za velika dela.

Daleko od toga da će mu i u Torinu biti lako, tamo će za minutažu morati da se bori sa asovima kao što su Karlos Tevez i Fernando Ljorente, ali Stara dama sasvim sigruno sebi neće dozvoliti da joj igrač od 18.000.000 evra sedi na klupi.

Serija A bi mogla da ga preporodi. Bez obzira na to što će igrati u ekipi koja uvek ima najviše ciljeve, sigurno je da će mu biti daleko lakše da se izbori sa pritiskom i pokaže svoj puni potencijal. Ko zna, možda za koju godinu i natera čelnike Reala da priznaju grešku i vrate ga na mesto na kojem je maštao da će dostići vrhunac.

Komentari / 0

Ostavite komentar