Принц од Монака у Бањалуци

Принц Алберт други од Монака стигао је у Бањалуку. Разлог је првенствено Европско првенство у кајаку и кануу Бања Лука – Врбас 2014.

Република Српска 19.07.2014 | 17:03
Принц од Монака у Бањалуци

Принца је дочекала званична делегација из Републике Српске, а кроз дводневну посјету принца Алберта, планиран је обилазак и других знаменитости у Бањалуци.

Иако је долазак био са закашњењем од скоро сат времена, задовољства, а ни осмијеха на лицу представника кнежевине Монако није мањкало.

Принц Алберт је поручио да је стигао због Европског првенства за јуниоре у кајаку и кануу у Бањалуци и да се нада још већој сарадњи РС и кнежевине Монако.

„Ја схватам свакако да је спорт једна врло важна активност и у увези је са очувањем природе. Прије свега, такмичење и Европско првенство за јуниоре у кајаку и кануу јесте један врло лијеп начин да се представе и спорт и природа, Мислим да је генерално спорт једна врло важна активност за промовисање мира, и приближавање одређених заједница,“ рекао је уважени гост.
 
Принц Алберт од Монака је стигао на позив српског члана Предсједништва БиХ, Небојше Радмановића, који је уједно и предсједник Организационог одбора Европског првенства.

Принц Алберт други од Монака ће побједницима Европског првенства у кајаку и кануу уручити медаље, након чега ће свечано и затворити ову манифестацију.

Током дводневне посјете планиран је и обилазак самостана у Трапистима, као и музеја Савремене умјетности у Бањалуци.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Не зна...

19.07.2014 16:02

принцу у какво је "друштво" дошао?!?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

синн феин

19.07.2014 17:45

Досао цовјек да види гдје су му комсије из Монака.Додик и кум Скрбиц.

ОДГОВОРИТЕ