Princ od Monaka u Banjaluci

Princ Albert drugi od Monaka stigao je u Banjaluku. Razlog je prvenstveno Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu Banja Luka – Vrbas 2014.

Republika Srpska 19.07.2014 | 17:03
Princ od Monaka u Banjaluci

Princa je dočekala zvanična delegacija iz Republike Srpske, a kroz dvodnevnu posjetu princa Alberta, planiran je obilazak i drugih znamenitosti u Banjaluci.

Iako je dolazak bio sa zakašnjenjem od skoro sat vremena, zadovoljstva, a ni osmijeha na licu predstavnika kneževine Monako nije manjkalo.

Princ Albert je poručio da je stigao zbog Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu u Banjaluci i da se nada još većoj saradnji RS i kneževine Monako.

„Ja shvatam svakako da je sport jedna vrlo važna aktivnost i u uvezi je sa očuvanjem prirode. Prije svega, takmičenje i Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu jeste jedan vrlo lijep način da se predstave i sport i priroda, Mislim da je generalno sport jedna vrlo važna aktivnost za promovisanje mira, i približavanje određenih zajednica,“ rekao je uvaženi gost.
 
Princ Albert od Monaka je stigao na poziv srpskog člana Predsjedništva BiH, Nebojše Radmanovića, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora Evropskog prvenstva.

Princ Albert drugi od Monaka će pobjednicima Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu uručiti medalje, nakon čega će svečano i zatvoriti ovu manifestaciju.

Tokom dvodnevne posjete planiran je i obilazak samostana u Trapistima, kao i muzeja Savremene umjetnosti u Banjaluci.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ne zna...

19.07.2014 16:02

princu u kakvo je "društvo" došao?!?!

ODGOVORITE
Name

sinn fein

19.07.2014 17:45

Dosao covjek da vidi gdje su mu komsije iz Monaka.Dodik i kum Skrbic.

ODGOVORITE