Пети Базар рукотворина у Бијељини

Пети Базар рукотворина уприличен је данас на градском тргу у Бијељини. Око 20 излагача учествује на овом креативном сајму а њихове штандове красе хеклани, шивени,везени, декупаж и рециклирани производи, уникатни накит, домаћи сапуни...

Република Српска 19.07.2014 | 14:51
Пети Базар рукотворина у Бијељини

Висока температура чак и у пријеподневним суботњим сатима, није спријечила бијељинске креативце да се окупе и покажу оно што су сатима и данима правили. Истина, ту су више да задовоље своју потребу за кориштењем властитог талента, потребу да на длану држе лијеп предмет који су створиле њихове руке и њихова машта, него да тај рад уновче.

Кажу, свјесни су да људи немају новца, и драго им је и када пролазници само приђу да виде изложене производе. Ипак увијек има и оних који не могу да одоле лијепом и уникатном.

"Када се упореде са цијенама рукотворина на сајмовима у већим градовима цијене радова изложених на нашем Базару више су него симболичне", каже организатор Базара Маја Марић и позива људе да дођу и бар погледају рукотворине бијељинских креативаца.

На Базару рукотворина у Бијељини, поред искусних декупаж мајстора, дама које праве романтичне огрлице, шешире, домаће сапуне, ташне, украшавају стакларију и са љубављу и пажњом сваки производ излажу као посебну драгоцјеност били су и малишани који су тек спознали осјећај задовољстава након материјализовања идеје и стварања лијепих, ручно рађених предмета.

СКУД Ново Насеље из Јање, употпуниће програм Базара у вечерњим сатима. Сљедећи Сајам рукотворина би требао бити организован за славу града - Пантелино.

 

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар