Peti Bazar rukotvorina u Bijeljini

Peti Bazar rukotvorina upriličen je danas na gradskom trgu u Bijeljini. Oko 20 izlagača učestvuje na ovom kreativnom sajmu a njihove štandove krase heklani, šiveni,vezeni, dekupaž i reciklirani proizvodi, unikatni nakit, domaći sapuni...

Republika Srpska 19.07.2014 | 14:51
Peti Bazar rukotvorina u Bijeljini

Visoka temperatura čak i u prijepodnevnim subotnjim satima, nije spriječila bijeljinske kreativce da se okupe i pokažu ono što su satima i danima pravili. Istina, tu su više da zadovolje svoju potrebu za korištenjem vlastitog talenta, potrebu da na dlanu drže lijep predmet koji su stvorile njihove ruke i njihova mašta, nego da taj rad unovče.

Kažu, svjesni su da ljudi nemaju novca, i drago im je i kada prolaznici samo priđu da vide izložene proizvode. Ipak uvijek ima i onih koji ne mogu da odole lijepom i unikatnom.

"Kada se uporede sa cijenama rukotvorina na sajmovima u većim gradovima cijene radova izloženih na našem Bazaru više su nego simbolične", kaže organizator Bazara Maja Marić i poziva ljude da dođu i bar pogledaju rukotvorine bijeljinskih kreativaca.

Na Bazaru rukotvorina u Bijeljini, pored iskusnih dekupaž majstora, dama koje prave romantične ogrlice, šešire, domaće sapune, tašne, ukrašavaju staklariju i sa ljubavlju i pažnjom svaki proizvod izlažu kao posebnu dragocjenost bili su i mališani koji su tek spoznali osjećaj zadovoljstava nakon materijalizovanja ideje i stvaranja lijepih, ručno rađenih predmeta.

SKUD Novo Naselje iz Janje, upotpuniće program Bazara u večernjim satima. Sljedeći Sajam rukotvorina bi trebao biti organizovan za slavu grada - Pantelino.

 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar