Да сви Звезди врате паре што су узели!

О опоравку Црвене звезде и изласку из дугова пише се свакодневно, али мало ко предлаже овакав сценарио!

Фудбал 19.07.2014 | 13:54
Да сви Звезди врате паре што су узели!

Фудбалер Црвене звезде, мада сада већ бивши, Милош Нинковић, на крају разговора током којег је открио да размишља и о паузи, али и о завршетку каријере, дотакао се и актуелне, пре свега, финансијске ситуације у клубу којем је претходне сезоне донео титулу првака Србије.

Та сезона завршена је неславно, избацивањем бившег шампиона Европе из евро-купова, што је била само међународна потврда дугогодишњег посртања клуба на организационом плану и хроничних неуспеха разних управа у намери да га оздраве.

Ако је, и где, те искрене намере и било...

Помало свестан тога, Нинковић је изнео и конкретан предлог како би могло да се почне са оздрављењем ФК Црвена звезда, односно изласком из дугова, који су незванично ту негде око 50 милиона евра.

"Овакво стање у Звезди ће трајати све док се не буде тачно рекло, а мислим да се то већ зна и да постоји у папирима, ко је колико и због чега узимао одавде. Све док се тај новац лепо не буде вратио у клуб, или бар пола, биће овакво мучење. То важи и за сваки други клуб", рекао је Нинковић и додао:

"Не знам, вероватно некоме одговара да се то не догоди. Не верујем да се то не зна, сви то знају, али је потребно да се сви скупе на гомилу и да им се каже: 'Узели сте толико, вратите толико'. А, чисто сумњам да се не зна", слегао је раменима.

"Док то не буде испливало, биће овако како је. Можда та приватизација ако дође, али стварно не знам ко би је купио са оволиким дуговима и коме би то било у интересу".

Он је, на питање да ли би за Црвену звезду било добро да током наредне три, четири сезоне окупља јефтин тим, са младим играчима, који би се борио за рецимо пето, шесто, седмо место, али тако и штедео новац, рекао следеће:

"Највећи проблем је играти под овим притиском у Звезди. Јако је тешко рећи: 'Хајде да будемо пети'. Како да будеш пети или седми, а играш у Звезди? У Звезди и Партизану стално се траже титуле. Ако би већ дошло до тога да мора да се штеди и прави скроман тим, пре бих гласао за то да се испадне и крене од најнижег ранга, као што је Ренџерс играо. Мислим да би се и навијачи пре с тим сложили, него да се прави тим који би био пети. Можда би за те клинце било боље да из треће јуре у прву лигу", изнео је своје виђење ствари.

Коментари / 0

Оставите коментар