Da svi Zvezdi vrate pare što su uzeli!

O oporavku Crvene zvezde i izlasku iz dugova piše se svakodnevno, ali malo ko predlaže ovakav scenario!

Fudbal 19.07.2014 | 13:54
Da svi Zvezdi vrate pare što su uzeli!

Fudbaler Crvene zvezde, mada sada već bivši, Miloš Ninković, na kraju razgovora tokom kojeg je otkrio da razmišlja i o pauzi, ali i o završetku karijere, dotakao se i aktuelne, pre svega, finansijske situacije u klubu kojem je prethodne sezone doneo titulu prvaka Srbije.

Ta sezona završena je neslavno, izbacivanjem bivšeg šampiona Evrope iz evro-kupova, što je bila samo međunarodna potvrda dugogodišnjeg posrtanja kluba na organizacionom planu i hroničnih neuspeha raznih uprava u nameri da ga ozdrave.

Ako je, i gde, te iskrene namere i bilo...

Pomalo svestan toga, Ninković je izneo i konkretan predlog kako bi moglo da se počne sa ozdravljenjem FK Crvena zvezda, odnosno izlaskom iz dugova, koji su nezvanično tu negde oko 50 miliona evra.

"Ovakvo stanje u Zvezdi će trajati sve dok se ne bude tačno reklo, a mislim da se to već zna i da postoji u papirima, ko je koliko i zbog čega uzimao odavde. Sve dok se taj novac lepo ne bude vratio u klub, ili bar pola, biće ovakvo mučenje. To važi i za svaki drugi klub", rekao je Ninković i dodao:

"Ne znam, verovatno nekome odgovara da se to ne dogodi. Ne verujem da se to ne zna, svi to znaju, ali je potrebno da se svi skupe na gomilu i da im se kaže: 'Uzeli ste toliko, vratite toliko'. A, čisto sumnjam da se ne zna", slegao je ramenima.

"Dok to ne bude isplivalo, biće ovako kako je. Možda ta privatizacija ako dođe, ali stvarno ne znam ko bi je kupio sa ovolikim dugovima i kome bi to bilo u interesu".

On je, na pitanje da li bi za Crvenu zvezdu bilo dobro da tokom naredne tri, četiri sezone okuplja jeftin tim, sa mladim igračima, koji bi se borio za recimo peto, šesto, sedmo mesto, ali tako i štedeo novac, rekao sledeće:

"Najveći problem je igrati pod ovim pritiskom u Zvezdi. Jako je teško reći: 'Hajde da budemo peti'. Kako da budeš peti ili sedmi, a igraš u Zvezdi? U Zvezdi i Partizanu stalno se traže titule. Ako bi već došlo do toga da mora da se štedi i pravi skroman tim, pre bih glasao za to da se ispadne i krene od najnižeg ranga, kao što je Rendžers igrao. Mislim da bi se i navijači pre s tim složili, nego da se pravi tim koji bi bio peti. Možda bi za te klince bilo bolje da iz treće jure u prvu ligu", izneo je svoje viđenje stvari.

Komentari / 0

Ostavite komentar