Нинковић завршава каријеру?!

Доскорашњи фудбалер Црвене звезде Милош Нинковић наговестио је да би ускоро могао да заврши каријеру, иако има 29 година.

Фудбал 19.07.2014 | 13:04
Нинковић завршава каријеру?!

Нинковић је на крају сезоне, после освојене титуле, напустио редове ’црвено-белих’, а иако има понуде неколико клубова истакао је да ако не стигне адекватна понуда неког европског клуба сигурно ће паузирати шест месеци.

„Много сам размишљао ових дана, имам своје услове под којима бих отишао у неки клуб, а те услове могу само да задовоље Емирати или Кина. Али, опет малтерирати породицу, вуцарати се... Ако се не испуне ти услови у Европи, одморићу се вероватно од оваквог фудбала који је пун неких интереса“, истакао је Нинковић.

Један од најзаслужнији за прву титулу Звезде после шест година не одбацује могућност да дефинитивно каже збогом професионалном фудбалу.

„То је врло могуће ако после шест месеци не буде ничег конкретног. Немам још 30 година, али некако ово није фудбал који се некад играо. У Звезди бих остао цео живот, али не могу да останем у српском фудбалу. Не би било фер према саиграчима и клубу да будем ту само да бих био ту. Имао сам борбу са самим собом, није у реду да узимам место Вукану који ће изгарати. Њега сам само навео као пример, има много момака. Да нисмо избачени из Европе, остао бих, покушао бих да направимо резултат“, нагласио је Нинковић.

Нинковић се потом осврнуо на своје виђење српског фудбала.

„Дошло је до засићења од оваквог фудбала. Ово није оно што сам ја тренирао пре десет година, и то ће свако потврдити. Нагледао сам се свачега, али тога има и у свету. И када сам долазио, знао сам да неће бити бајно. Надао сам се да може барем део да се испоштује, да се свим играчима исплаћује редовно барем неки део, и то ме је разочарало. То ће трајати док се не буде знало шта је и колико ко узимао. Али, то важи и за друге клубове. Ваљда неком одговара да се не зна ништа“, рекао је Нинковић у разговору са новинарима београдских медија.

Коментари / 0

Оставите коментар