200.000 потписа за најтужнијег поларног медведа на свету

Артуро, који важи за "најтужнијег поларног медведа на свету", живи сам у бетонски ограђеном простору, у зоо врту у источном аргентинском граду Мендоса, где температуре достижу и до 40 степени Целзијуса.

Свијет 19.07.2014 | 13:02
200.000 потписа за најтужнијег поларног медведа на свету

Након што су се фотографије и снимци сиротог медведа појавиле на интернету, близу 200.000 људи потписало је петицију како би се Артуро преселио у Канаду, где су метеоролишки услови далеко повољнији за једну овакву животињу.

Слике и видео снимцима, који круже друштвеним мрежама, приказују 29-годишњег медведа потпуно ошамућеног од врућине, како безвољно лежи у кавезу. Стручњаци сматрају да Артуро показује све симптоме дубоке депресије и врло су забринути за његово здравље.

Директор зоо врта изјавио је почетком године да је Артуро превише стар би био премештан, али то није спречило многе кориснике интернета, међу којима бројне познате личности, да покрену петицију за његову селидбу у хладније крајеве.

"Ако волите животиње као ја, пожелећете да ставите потпис на петицију за спас аргентинског поларног медведа Артура", поручио је путем Фејсбука бивши председник Представничког дома у америчком Конгресу Њут Гингрич.

Више организација за заштиту животиња изразило је забринутост за судбину Артура чије се стање нагло погоршало пре две године када је угинула женка Пелуса с којом је делио кавез.

Потписници петиције, којих је сваким даном све више, траже од аргентинске председнице Кристине Фернандес де Киршнер да дозволи Артуров премештај у зоо врт у Винипег.

Како преноси ББЦ, канадски зоо врт, у којем је почетком јула отворен Међународни центар за заштиту поларних медведа, саопштио је да би радо прихватио Артура, али да одлуку о томе треба да донесу аргентинске власти.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

19.07.2014 13:59

Само монструми могу радити овако нешто. Нека пођу од себе како би њима било!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВИЦА ПЕРИСИЦ БЛАЗИЦ

19.07.2014 18:12

СТВАРНО ГРОЗОТА

ОДГОВОРИТЕ