200.000 potpisa za najtužnijeg polarnog medveda na svetu

Arturo, koji važi za "najtužnijeg polarnog medveda na svetu", živi sam u betonski ograđenom prostoru, u zoo vrtu u istočnom argentinskom gradu Mendosa, gde temperature dostižu i do 40 stepeni Celzijusa.

Svijet 19.07.2014 | 13:02
200.000 potpisa za najtužnijeg polarnog medveda na svetu

Nakon što su se fotografije i snimci sirotog medveda pojavile na internetu, blizu 200.000 ljudi potpisalo je peticiju kako bi se Arturo preselio u Kanadu, gde su meteoroliški uslovi daleko povoljniji za jednu ovakvu životinju.

Slike i video snimcima, koji kruže društvenim mrežama, prikazuju 29-godišnjeg medveda potpuno ošamućenog od vrućine, kako bezvoljno leži u kavezu. Stručnjaci smatraju da Arturo pokazuje sve simptome duboke depresije i vrlo su zabrinuti za njegovo zdravlje.

Direktor zoo vrta izjavio je početkom godine da je Arturo previše star bi bio premeštan, ali to nije sprečilo mnoge korisnike interneta, među kojima brojne poznate ličnosti, da pokrenu peticiju za njegovu selidbu u hladnije krajeve.

"Ako volite životinje kao ja, poželećete da stavite potpis na peticiju za spas argentinskog polarnog medveda Artura", poručio je putem Fejsbuka bivši predsednik Predstavničkog doma u američkom Kongresu Njut Gingrič.

Više organizacija za zaštitu životinja izrazilo je zabrinutost za sudbinu Artura čije se stanje naglo pogoršalo pre dve godine kada je uginula ženka Pelusa s kojom je delio kavez.

Potpisnici peticije, kojih je svakim danom sve više, traže od argentinske predsednice Kristine Fernandes de Kiršner da dozvoli Arturov premeštaj u zoo vrt u Vinipeg.

Kako prenosi BBC, kanadski zoo vrt, u kojem je početkom jula otvoren Međunarodni centar za zaštitu polarnih medveda, saopštio je da bi rado prihvatio Artura, ali da odluku o tome treba da donesu argentinske vlasti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

19.07.2014 13:59

Samo monstrumi mogu raditi ovako nešto. Neka pođu od sebe kako bi njima bilo!

ODGOVORITE
Name

JOVICA PERISIC BLAZIC

19.07.2014 18:12

STVARNO GROZOTA

ODGOVORITE