Милитанти убили 270 особа у Ираку

Припадници милитантне организације "Исламска држава у Ираку и Леванту" /ИСИЛ/ убили су 270 војника, радника обезбјеђења и службеника након што су преузели контролу над гасним пољем у Сирији.

Свијет 19.07.2014 | 11:18
Милитанти убили 270 особа у Ираку

Сиријска организација "Сиријска опсерваторија за људска права" саопштила је данас да је 90 људи убијено а да се велики број води као нестао након напада на гасно поље Шар источно од Хамса у централном дијелу Хомса.

У саопштењу се наводи, позивајући се на "повјерљиве изворе", да су припадници ИСИЛ-а током напада "убили и погубили" 270 особа.

Према наводима у извјештају тридесетак људи успјело је да побјегне на оближње поље Хајар.

ИСИЛ је заузео велике дијелове територије у Сирији, углавном од супротстављених побуњеничких групација, користећи наоружање донесено из Ирака, гдје су током прошлог мјесеца, такође заузели веће области.

Сиријске власти нису помињале напад на гасно поље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муслиман

19.07.2014 16:19

Ниједна вјера не подржава насиље И убиства , нитко нема право никоме да одузима живот осим божије воље а И оти такозвани бомбаши да су прави вјерници неби одузимали сами себи животе . Неподржавам никаква насиља И ратове само у случају да будем нападнут онда сам спреман И живот да дам , да одбраним своју и свачију породицу без ообзира ко то били

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

19.07.2014 21:01

Нису ово милитанти ово су борци за људска права од арапа Оваме и Оланда

ОДГОВОРИТЕ