10 најнеприступачнијих ресторана на свијету

Понекад је права ствар отићи до МцДоналд’с-а на хамбургер или у оближњи ресторан на добру клопу. Са друге стране звучи привлачно отпутовати у посетити неприступачан ресторан.

Путовања 19.07.2014 | 09:11
10 најнеприступачнијих ресторана на свијету

Ако сте таква особа ових десет ресторана дефинитивно ће вам пружити оно што тражите – налазе се на најнеприступачнијим местима на свету, да ли се ради о далеком путовању или вам је потребан огроман физички напор како би сте стигли до њега. Након путовања бродом кроз стеновита мора, далеким летом авионом, напорне шетње и адреналина који тече кроз ваше вене, дефинитивно ћете се осећати да сте заслужили ваше јело. Видици су још један плус – најлепши пејзажи, које можете да замислите, окружују те забачене ресторане. Бићете исцрпљени од путовања, али ових десет ресторана несумњиво ће бити незаборавно искуство.

10. Аргентина - Ла Месита де Алманза
Ла Месита де Алманза се налази на Тиерра дел Фуего, острву, које се налази на најјужнијем врху Јужне Америке. Тиерра дел Фуего на шпанском значи “ватрена земља” и често се представља као крај света. Тиерра дел Фуего је једна од последњих полазних локација експедиција које крећу на Антарктик, и отићи тамо може бити напорно. Постоје бројна ограничења која отежавају приступ на удаљено острво. Ако дођете на крај света, потрудите се да свратите у Ла Месита де Алманза, у најбољи ресторан у Усхуаиа, на традиционално аргентинско јело.

9. Перу – Тампу Рестаурант
Иако се до Мацху Пицху у Перу може доћи минибусом или скупим возом, најбољи начин (и најтежи) да се дође до древне области је пешачење најпознатијом стазом у Перу. Потребно је 2-4 дана пешачења стазом Инка И толико је популарно, да је букирано месецима у напред. Поред тога, није дозвољено пешачење у малим групама – дозвољено је само у групама, које организује туристичка агенција. Пут до Мацху Пиццху је дуг и скуп. Без обзира на то пријаће вам древна историја, невероватни погледи и укусна храна у ресторану Тампу.

8. Шведска – Фäвикен
Фавикен може да прими само 12 гостију по ноћи. Магнус је човек који води свој тим на бербу И припрема све састојке, који су потребни за припрему јела. Уз то, он И води овај мали ресторан. Док храна може бити одлична, долазак у Фавикен је тежи део. Фавикен се налази у Јарпену, у Шведској И прилично је изолован. Вожња до Стокхолма траје шест сати и једна страна пута је трошна. Фавикен се налази изолован међу језерима, планинама И фармама. Без обзира на дугачак пут, вреди посетити га.

7. Шкотска – Тхе Тхрее Цхимнеyс
Шкотска је релативно мала земља, са популацијом од нешто преко 5 милиона. Тако да има смисла, да ће имати један од најприступачнијих ресторана на свету. Тхе Тхрее Цхимнеyс се налази на Исле оф Скyе, ради већ тридесет година И тешко је стићи до њега- најближи аеродром је у Глазгову, вожња траје шест сати И превоз трајектом је далек. Тхе Тхрее Цхимнеyс је Портрее, највећег града на Скyе, удаљен још сат вожње. У сваком случају, вожња се исплати – ресторан је карактеристичан по свежој локалној храни, добио је бројна признања И светски је познат.

6. Фарска острва – Нордасти Хаги
Фарска острва су тешко доступна – налази се на пола пута између Исланда И Норвешке И прилично су изолована. Иако имамо велику жељу да дођемо на острва, тешко је доћи до Нордасти Хаги. Ресторан је једино доступан пешачењем или изнајмљивањем офф-роад возила – традиционални путеви не воде до ресторана. Након 45 минута узбудљиве офф-роад вожње по камењару И мочвари, нестрпљиви путници морају да наставе пешке још 20 минута. Ресторан се налази у једновековно старој, рустичној, сеоској кући; недостатак дречавости је у складу са напорним путовањем.

5. Нови Зеланд – Тхе Фурнеауx Лодге
Тхе Фурнеауx Лодге се налази у далеком Марлобороугх Соунд на Новом Зеланду И он има сличне карактеристике као И Фурнеауx Бару, као И Хоwден Роом Рестаурант. Лодге И његова два ресторана су веома изоловани И до њих се може доћи само чамцем – не постоји ни један пут који води до Фурнеауx Лодге. Уместо да то буде мана, изолација је део искуства Фурнеауx Лодге. Регион је познат по својој нетакнутој дивљини, која је идеална за активности на отвореном, као што су планинским бициклизам и планинарење. Енергичне активности на отвореном отвориће вам апетит за укусну храну у сваком кутку ресторана испод лозе.

4. Острво Питкерн – Цхристианс Цафе
Веома је тешко доћи до острва Питкерн, које је најслабије насељена област на свету. Налази се у центру Јужног Пацифика и острву је доступно само бродом. Чак је и тада тешко приступачан због оштрих литица које доминирају великим делом обале. Да бисте дошли до Острва Питкерн, морате прво авионом да дођете до Тахитија, затим до Мангареве, и на крају последњих 300 миља да пређете бродом. Исто као некад и сада усамљени крузери пролазе поред острва, са 50 житеља. Острво је углавном усамљено. Међутим, острво има кафић, где можете да се опустите, и бар Цхристиан’с Цафе. Отвориће вам се апетит након напорног путовања и оброк у бару Цхристиан’с биће пун погодак.

3. Малдиви – Итхаа
Итхаа носи титулу првод подводног ресторана на свету. Смештен је на обали Малдива. Итхаа, што значи „мајка бисера“, налази се на 15 метара испод површине мора. Плафон је од стакла, омогућујући посетиоцима да обедујући посматрају прелепи подводни свет, ајкуле, раже и тропске рибе. Ресторан је тешко доступан како због локације тако и због цене: предивни Малдиви су прилично удаљени и мени је све, само не јефтин. Ресторан има само 14 места и веома је тражен, тако да морате унапред да проверите ваше резервације.

2. Занзибар – Тхе Роцк
Тхе Роцк има пригодан назив: релативно је нов ресторан, отворен 2010.г. и налази се на стени недалеко од обале острва Занзибар. Најближи град налази се на 15 минута вожње, што и није тако лоше, али доћи до самог ресторана је најчуднији део вашег пута. Начин на који ћете доћи до ресторана Тхе Роцк зависи од самог мора – током осеке, посетиоци могу доћи до ресторана пешке, али током плиме доступан је само чамцем. У зависности колико дуго ћете бити тамо, можете путовати на оба начина. Нетипично путовање је свакако вредно због свежег морског ваздуха и спектакуларног погледа од 360 степени.

1. Кина – Моунт Хуасхан Теахоусе
Чајџиница на врху планине Хуасхан је број један на овој листи због стазе, која ће натерати да адреналин проструји кроз ваше вене. Први део пута до чајџинице прећи ћете гондолом од јужног врха. Ова деоница пута није ништа у поређењу са пешачењем које следи. Пут који води до чајџинице је од дрвених дасака, који је прикован ланцима на зид планине, и завршава дугим низом степеника. Топла шоља чаја сигурно ће вас смирити после вртоглавог успона.

Коментари / 0

Оставите коментар