Москва забринута због ескалације насиља

Русија је данас изразила забринутост због ексалације сукоба у Појасу Газе и позвала Израелце и Палестинце да учине све да обуставе непријатељства, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

Свијет 18.07.2014 | 19:26
Москва забринута због ескалације насиља

"Москва је дубоко забринута због деградације ситуације у Појасу Газе. Алармантна је чињеница да у сукобу има све више жртава међу палестинским цивилима, жене и дјеце", наводи се у саопштењу.

Министарство позива обје стране да учине све да се зауставе непријатељства и изражава спремност Русије да допринесе проналажењу рјешења кризе у Појасу Газе, преноси РИА "Новости".

Израел је 8. јула покренуо акцију као одговор на палестинско ракетирање, а јуче је покренута и копнена офанзива да би се уништили тунели које користи палестински активисти.

Најмање 1.164 ракете испаљене су на Израел, а 320 је оборено.

Првог дана израелске копнене офанзиве погинуло је најмање 30 Палестинаца, међу којима троје младих и једна беба, чиме је број погинулих Палестинаца 11. дана сукоба у Појасу Газе повећан на 274.

Један израелски војник је убијен у тој офанзиви и он је друга жртва од почетка сукоба између Израелаца и палестинског радикалног покрета Хамас.

Од почетка израелске офанзиве 8. јула, 2.050 Палестинаца је повријеђено.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аxxе

18.07.2014 17:58

Муслиман сам али сам тотално неутралан у вјери сто би рекли код нас обицан цовјек који зиви свој зивот. Зелим само реци да се сад види које УСА тек сад је показала ста зели тј како допустају масакар цивила у Гази, Тако исто су и створили проблем у украини а све то сноси Русија ТАКО ДА ЈА ОВАЈ ПУТ СТАЈЕМ НА СТРАНУ РУСИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ