Moskva zabrinuta zbog eskalacije nasilja

Rusija je danas izrazila zabrinutost zbog eksalacije sukoba u Pojasu Gaze i pozvala Izraelce i Palestince da učine sve da obustave neprijateljstva, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Svijet 18.07.2014 | 19:26
Moskva zabrinuta zbog eskalacije nasilja

"Moskva je duboko zabrinuta zbog degradacije situacije u Pojasu Gaze. Alarmantna je činjenica da u sukobu ima sve više žrtava među palestinskim civilima, žene i djece", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo poziva obje strane da učine sve da se zaustave neprijateljstva i izražava spremnost Rusije da doprinese pronalaženju rješenja krize u Pojasu Gaze, prenosi RIA "Novosti".

Izrael je 8. jula pokrenuo akciju kao odgovor na palestinsko raketiranje, a juče je pokrenuta i kopnena ofanziva da bi se uništili tuneli koje koristi palestinski aktivisti.

Najmanje 1.164 rakete ispaljene su na Izrael, a 320 je oboreno.

Prvog dana izraelske kopnene ofanzive poginulo je najmanje 30 Palestinaca, među kojima troje mladih i jedna beba, čime je broj poginulih Palestinaca 11. dana sukoba u Pojasu Gaze povećan na 274.

Jedan izraelski vojnik je ubijen u toj ofanzivi i on je druga žrtva od početka sukoba između Izraelaca i palestinskog radikalnog pokreta Hamas.

Od početka izraelske ofanzive 8. jula, 2.050 Palestinaca je povrijeđeno.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

axxe

18.07.2014 17:58

Musliman sam ali sam totalno neutralan u vjeri sto bi rekli kod nas obican covjek koji zivi svoj zivot. Zelim samo reci da se sad vidi koje USA tek sad je pokazala sta zeli tj kako dopustaju masakar civila u Gazi, Tako isto su i stvorili problem u ukraini a sve to snosi Rusija TAKO DA JA OVAJ PUT STAJEM NA STRANU RUSIJE.

ODGOVORITE