Зоран Жужа води битку против ОХР-а

Бивши новинар Пресса, а сада службеник за информисање у Парламенту БиХ Зоран Жужа, који се 2004. године нашао на удару "свемоћног" високог представника Педија Ешдауна пред америчким судовима је покренуо тужбу против Ешдауна, али и против садашњег високог представника Валентина Инцка, као и против самог ОХР-а!

Република Српска 18.07.2014 | 19:42
Зоран Жужа води битку против ОХР-а

Подсетимо, он је смењен са функције шефа кабинета тадашњег председника Народне скупштине РС Драгана Калинића и забрањено му је јавно и политичко деловање.

Жужа у тужби тражи моралну и материјалну надокнаду због више од шест година које је провео без основних људских права и потпуно обесправљен. Он истиче да је интересантно што је суд Дистрикта Колумбија у САД његову тужбу запримио 30. јуна ове године, тачно на десетогодишњицу скандалозне Ешдаунове одлуке којом је 59 званичника РС избрисано из "катастра људских права".

- У састављању тужбе помогло ми је неколико угледних америчких адвоката који су специјализовани за међународно право, али њихова имена не желим да откривам. Ако се неко пита шта очекујем, одговор је једноставан - очекујем правду.

Након деценије неправде и драстичног кршења људских права, очекујем и људску и судску сатисфакцију - каже Жужа.

Он понавља оно што је јавно говорио и у периоду у коме је био потпуно обесправљен и каже да очекује сатисфакцију и правду зато што нигде на свету није забележена пракса да се људима без било каквог права на жалбу и одбрану и без било каквих доказа одузимају основна људска права.

Извор: Пресс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Маринковиц прњавор

18.07.2014 13:52

Теско је против окупатора ал мозда победи правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркаљ.

18.07.2014 14:52

Зуза.....на криву стазу си стао..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

18.07.2014 14:57

Ако га неко није препознао ово је онај сто је по налогу Стасе Клосарца данима писао у прессу о Мирку Саровицу. Зато је и добио мјесто у парламенту цим је Клосар досао на позицију Огњена Тадица. Мени га није зао и стета сто му Есдаун није дао дозивотну забрану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ас

18.07.2014 17:53

Е мој Жужа,шта си све причао против Сарајева па први полетио радити у сред шехера...

ОДГОВОРИТЕ
Name

комшија

18.07.2014 19:47

Жуле види ти то са Кунтошем,он ти то може средити,преко Калинића,само да телефоном окрене Бају,и час посла,ријешено!

ОДГОВОРИТЕ