Zoran Žuža vodi bitku protiv OHR-a

Bivši novinar Pressa, a sada službenik za informisanje u Parlamentu BiH Zoran Žuža, koji se 2004. godine našao na udaru "svemoćnog" visokog predstavnika Pedija Ešdauna pred američkim sudovima je pokrenuo tužbu protiv Ešdauna, ali i protiv sadašnjeg visokog predstavnika Valentina Incka, kao i protiv samog OHR-a!

Republika Srpska 18.07.2014 | 19:42
Zoran Žuža vodi bitku protiv OHR-a

Podsetimo, on je smenjen sa funkcije šefa kabineta tadašnjeg predsednika Narodne skupštine RS Dragana Kalinića i zabranjeno mu je javno i političko delovanje.

Žuža u tužbi traži moralnu i materijalnu nadoknadu zbog više od šest godina koje je proveo bez osnovnih ljudskih prava i potpuno obespravljen. On ističe da je interesantno što je sud Distrikta Kolumbija u SAD njegovu tužbu zaprimio 30. juna ove godine, tačno na desetogodišnjicu skandalozne Ešdaunove odluke kojom je 59 zvaničnika RS izbrisano iz "katastra ljudskih prava".

- U sastavljanju tužbe pomoglo mi je nekoliko uglednih američkih advokata koji su specijalizovani za međunarodno pravo, ali njihova imena ne želim da otkrivam. Ako se neko pita šta očekujem, odgovor je jednostavan - očekujem pravdu.

Nakon decenije nepravde i drastičnog kršenja ljudskih prava, očekujem i ljudsku i sudsku satisfakciju - kaže Žuža.

On ponavlja ono što je javno govorio i u periodu u kome je bio potpuno obespravljen i kaže da očekuje satisfakciju i pravdu zato što nigde na svetu nije zabeležena praksa da se ljudima bez bilo kakvog prava na žalbu i odbranu i bez bilo kakvih dokaza oduzimaju osnovna ljudska prava.

Izvor: Press

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Marinkovic prnjavor

18.07.2014 13:52

Tesko je protiv okupatora al mozda pobedi pravda

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

18.07.2014 14:52

Zuza.....na krivu stazu si stao..!

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

18.07.2014 14:57

Ako ga neko nije prepoznao ovo je onaj sto je po nalogu Stase Klosarca danima pisao u pressu o Mirku Sarovicu. Zato je i dobio mjesto u parlamentu cim je Klosar dosao na poziciju Ognjena Tadica. Meni ga nije zao i steta sto mu Esdaun nije dao dozivotnu zabranu.

ODGOVORITE
Name

as

18.07.2014 17:53

E moj Žuža,šta si sve pričao protiv Sarajeva pa prvi poletio raditi u sred šehera...

ODGOVORITE
Name

komšija

18.07.2014 19:47

Žule vidi ti to sa Kuntošem,on ti to može srediti,preko Kalinića,samo da telefonom okrene Baju,i čas posla,riješeno!

ODGOVORITE