Представљамо - Лудогорец!

После треће узастопне титуле, главни циљ клуба из Разграда је пласмана у Лигу шампиона, а ту сврху су доведена и појачања и задржан цео тим из прошле сезоне.

Фудбал 18.07.2014 | 15:17
Представљамо - Лудогорец!

После годину дана, Партизан и Лудогорец ће опет укрстити копља у трећем колу квалификација за Лигу шампиона! Прошлог лета, бугарски шампион је био успешнији у двомечу, Партизану је то сада довољна опомена и упозорење. Партизан је тада био благи фаворит уочи дуела, али је у 180 минута игре Лудогорец био бољи тим и заслужено прошао у плеј-оф где није могао да прескочи Базел.

Годину дана касније, ситуација се променила. Сада ће Лудогорец бити фаворит. Заслужили су то звање после сјајних игара минуле јесени и пролећа у Европи. Били су фантастични у групној фази такмичењка где у у шест мечева против ПСВ Ајндховена, Динамо Загреба и Черномореца забележили пет победа и реми и као првопласирани тим се пласирали у шеснаестину финала. Тамо су у чудесном мечу у Софији успели да на колена баце и Лацио. У Бугарској је владала права хисетрија и догурали су од осмине финала где их је избацила Валенсија. Резултат вредан дивљена са српске тачке гледишта, с обзиром да Партизан после испадања од Лудогореца није успео да победи ни швајцарски Тун у плеј-офу за Лигу Европе…

Какав је данас Лудогорец? Још јачи и бољи него што је био прошле сезоне када су освојили дуплу круну у Бугарској!

Браћа Домушијев нису жалили пара да клуб настави са метеорским успоном и да тренеру Стојеву убезбеде најбоље услове за рад, па је екипа припемни период одрадила у Енглеској. У том периоду је “Луда шума” одиграла пет мечева. Нижеразредни енглески Конах Квеј су разбили 7:0, румунског шампиона Стеауу су савладали 4:2, Динамо из Букурешта су победили такође са 4:2, шкотски Хартс са 2:0 а кипарски АЕЛ су савладали минималцем.

Сезону су званично отворили победом над Диделанжом из Луксембурга у првом мечу друге рунде квалификација за Лигу шампиона. Лагано су славили 4:0 и решили питање пласмана у наредну рунду.

У прелазном року су сачували све најбоље играче. Ниједан битан фудбалер није продат, а лагано су одбили понуду Шахтјора из Доњецка тешку три милиона евра за десног бека Жуниора Каисару. Истовремено су платили милион и по евра за колумбијског левог бека Брајана Ангула који је прошле сезоне био стандардан у тиму Гранаде у Примери. Пола милиона евра су издвојили за офанзивнмог везисту Абела Анисеа. Купљен је и Бразилац Вандерсон из Португезе који такође игра у офанзивном длеу тиму. Тренутно преговарају са Бероеом око куповине нападача Венција Христова за којег су понудили 200.000 евра. Продужили су уговор и са везистом Златинским.

У односу на тим који је играо против Партизана прошлог лета, Лудогорец је сад јачи за поменута три појачања, али и холандског нападача Вирџила Мислиђана који је у клуб дошао прошлог лета после утакмица против Партизана и показао се као одлично појачање. Најбољи играч тима је офанзивни везиста Марселињо, а поменути Мислиђан и нападач Безјак су играчи од којих прети највећа опасност.

Дакле, Лудогорец би требало да буде макар за 30 до 40 одсто одсто јачи него прошлог лета када су одмерили снаге са црно-белима. Када на то додамо и стечено европско искуство, богате премије које ће браћа Домушијев понудити за пласман у Лигу шампиона, јасно је да ће бугарски шампион бити озбиљан фаворит у нова два окршаја против Партизана. Добра вест за Партизан је да Бугари у првом мечу неће моћи да рачунају на бразилског нападача Жуниња Кишаду којег је УЕФА казнила због црвеног картона у мечу против Валенсије.

Подсетимо се и како је било прошле године. У Разграду су Бугари славили са 2:1 захваљујући грешкама Партизанових дефанзиваца, а могли су и убедљивије да тријумфују да Лукач није бранио сјајну.

У реваншу је Партизан пружио бољу партију, надиграо Бугаре, али су повреда Лукача и глупост Гулана у 87. минуту донели нови тријумф Бугарима.

Коментари / 0

Оставите коментар