Predstavljamo - Ludogorec!

Posle treće uzastopne titule, glavni cilj kluba iz Razgrada je plasmana u Ligu šampiona, a tu svrhu su dovedena i pojačanja i zadržan ceo tim iz prošle sezone.

Fudbal 18.07.2014 | 15:17
Predstavljamo - Ludogorec!

Posle godinu dana, Partizan i Ludogorec će opet ukrstiti koplja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona! Prošlog leta, bugarski šampion je bio uspešniji u dvomeču, Partizanu je to sada dovoljna opomena i upozorenje. Partizan je tada bio blagi favorit uoči duela, ali je u 180 minuta igre Ludogorec bio bolji tim i zasluženo prošao u plej-of gde nije mogao da preskoči Bazel.

Godinu dana kasnije, situacija se promenila. Sada će Ludogorec biti favorit. Zaslužili su to zvanje posle sjajnih igara minule jeseni i proleća u Evropi. Bili su fantastični u grupnoj fazi takmičenjka gde u u šest mečeva protiv PSV Ajndhovena, Dinamo Zagreba i Černomoreca zabeležili pet pobeda i remi i kao prvoplasirani tim se plasirali u šesnaestinu finala. Tamo su u čudesnom meču u Sofiji uspeli da na kolena bace i Lacio. U Bugarskoj je vladala prava hisetrija i dogurali su od osmine finala gde ih je izbacila Valensija. Rezultat vredan divljena sa srpske tačke gledišta, s obzirom da Partizan posle ispadanja od Ludogoreca nije uspeo da pobedi ni švajcarski Tun u plej-ofu za Ligu Evrope…

Kakav je danas Ludogorec? Još jači i bolji nego što je bio prošle sezone kada su osvojili duplu krunu u Bugarskoj!

Braća Domušijev nisu žalili para da klub nastavi sa meteorskim usponom i da treneru Stojevu ubezbede najbolje uslove za rad, pa je ekipa pripemni period odradila u Engleskoj. U tom periodu je “Luda šuma” odigrala pet mečeva. Nižerazredni engleski Konah Kvej su razbili 7:0, rumunskog šampiona Steauu su savladali 4:2, Dinamo iz Bukurešta su pobedili takođe sa 4:2, škotski Harts sa 2:0 a kiparski AEL su savladali minimalcem.

Sezonu su zvanično otvorili pobedom nad Didelanžom iz Luksemburga u prvom meču druge runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Lagano su slavili 4:0 i rešili pitanje plasmana u narednu rundu.

U prelaznom roku su sačuvali sve najbolje igrače. Nijedan bitan fudbaler nije prodat, a lagano su odbili ponudu Šahtjora iz Donjecka tešku tri miliona evra za desnog beka Žuniora Kaisaru. Istovremeno su platili milion i po evra za kolumbijskog levog beka Brajana Angula koji je prošle sezone bio standardan u timu Granade u Primeri. Pola miliona evra su izdvojili za ofanzivnmog vezistu Abela Anisea. Kupljen je i Brazilac Vanderson iz Portugeze koji takođe igra u ofanzivnom dleu timu. Trenutno pregovaraju sa Beroeom oko kupovine napadača Vencija Hristova za kojeg su ponudili 200.000 evra. Produžili su ugovor i sa vezistom Zlatinskim.

U odnosu na tim koji je igrao protiv Partizana prošlog leta, Ludogorec je sad jači za pomenuta tri pojačanja, ali i holandskog napadača Virdžila Misliđana koji je u klub došao prošlog leta posle utakmica protiv Partizana i pokazao se kao odlično pojačanje. Najbolji igrač tima je ofanzivni vezista Marselinjo, a pomenuti Misliđan i napadač Bezjak su igrači od kojih preti najveća opasnost.

Dakle, Ludogorec bi trebalo da bude makar za 30 do 40 odsto odsto jači nego prošlog leta kada su odmerili snage sa crno-belima. Kada na to dodamo i stečeno evropsko iskustvo, bogate premije koje će braća Domušijev ponuditi za plasman u Ligu šampiona, jasno je da će bugarski šampion biti ozbiljan favorit u nova dva okršaja protiv Partizana. Dobra vest za Partizan je da Bugari u prvom meču neće moći da računaju na brazilskog napadača Žuninja Kišadu kojeg je UEFA kaznila zbog crvenog kartona u meču protiv Valensije.

Podsetimo se i kako je bilo prošle godine. U Razgradu su Bugari slavili sa 2:1 zahvaljujući greškama Partizanovih defanzivaca, a mogli su i ubedljivije da trijumfuju da Lukač nije branio sjajnu.

U revanšu je Partizan pružio bolju partiju, nadigrao Bugare, ali su povreda Lukača i glupost Gulana u 87. minutu doneli novi trijumf Bugarima.

Komentari / 0

Ostavite komentar