Тужилаштво опет на 'грбачи' Џајића!

Јавно изнесене оптужбе Драгана Стојковића Пиксија на рачун председниковања Драгана Џајића Црвеном звездом иницирале су и почетак рада истражних органа.

Фудбал 18.07.2014 | 14:00
Тужилаштво опет на 'грбачи' Џајића!

Оцена Драгана Стојковића Пиксија да је Драган Џајић "оробио Црвену звезду" и да је лично и противправно стекао финансијску корист од трансфера играча подстакла је и реакцију надлежних органа.

Дневном листу "Информер" потврђено је у тужилаштву да је формиран "Предмет Џајић", као и да је дат налог полицији да саслуша Стојковића и прикупи потребна обавештења о том случају.

"Уколико буде процењено да Пиксијеве оптужбе имају 'тежину' и да располаже чврстим доказима у кривично-правном смислу, могуће је и покретање истраге", износи тај лист.

Бивши заменик окружног тужиоца Александар Милосављевић објаснио је да се, генерално, може ући у преткривични поступак ради провере јавно изнетих оптужби, али да се нико не сме унапред осудити без доказа.

"Тужилаштво и полиција могу да позову Стојковића и да га испитају којим доказима располаже. У случају да има потврду за своје тврдње, доноси се одлука о саслушању свих поменутих актера и прикупљању других извора и доказа. Без тога не можемо унапред да кажемо какав ће бити крајњи исход и да ли ће бити покренута истрага", изјавио је Милосављевић.

Такође, Драган Џајић, који је тренутно у Црној Гори на одмору, има могућност да поднесе приватну тужбу против Пиксија због клевете, као и да на суду докаже да се ради о лажним оптужбама.

С тим у вези, Стојковић истиче да је миран. Он позива надлежне да утврде порекло његове имовине, као и порекло имовине свих који су били на функцијама у Црвеној звезди.

"Немам никакав проблем да се прегледа сва моја имовина од момента када сам дошао у клуб. И покретна и непокретна, да се стави све на сто и да се види од којих пара сам то купио. Али, исто то тражим и од других. Па, да видимо онда одакле њима куће и остало што поседују. Бојим се да друга страна неће моћи да докаже порекло своје имовине. Ја ћу са великим задовољством доказати порекло своје", поручио је Пикси.

Драган Стојковић, пета Звездина звезда, наследио је 2005. управо Драгана Џајића на месту председника некадашњег шампиона Европе и тај посао обављао радио две године, до 2007.

Он је подвукао да је спреман све оптужбе на рачун рада свог претходника понови и пред судом и тужиоцем. Претходних дана истицао је примере склапања штетних уговора по клуб, базираних на принципу "50-50 одсто власништва", уз образложење да је баш Џајић увео такву праксу у клуб.

"Све што сам рекао урадио сам да бих заштитио себе од оптужби да сам опљачкао клуб и покрао милионе. То није истина, а Драган Џајић је лагао о чињеницама. Испричаћу истину о свему што знам о његовом договору са менаџером (Николе Жигића) Миланом Ћаласаном", додао је Стојковић.

Џајић се тренутно налази у Црној Гори и за сада не жели да се оглашава у вези са изнесеним тврдњама. Он је већ био кривично гоњен због оптужбе да је са сарадницима у Звезди присвојио осам милиона евра од трансфера фудбалера.

Након што је био терећен за кривично дело злоупотребе службеног положаја, за који је запрећена казна затвора од две до 12 година, аболиран је 16. новембра 2012. године, одлуком председника Србије Томислава Николића.

Коментари / 0

Оставите коментар