Tužilaštvo opet na 'grbači' Džajića!

Javno iznesene optužbe Dragana Stojkovića Piksija na račun predsednikovanja Dragana Džajića Crvenom zvezdom inicirale su i početak rada istražnih organa.

Fudbal 18.07.2014 | 14:00
Tužilaštvo opet na 'grbači' Džajića!

Ocena Dragana Stojkovića Piksija da je Dragan Džajić "orobio Crvenu zvezdu" i da je lično i protivpravno stekao finansijsku korist od transfera igrača podstakla je i reakciju nadležnih organa.

Dnevnom listu "Informer" potvrđeno je u tužilaštvu da je formiran "Predmet Džajić", kao i da je dat nalog policiji da sasluša Stojkovića i prikupi potrebna obaveštenja o tom slučaju.

"Ukoliko bude procenjeno da Piksijeve optužbe imaju 'težinu' i da raspolaže čvrstim dokazima u krivično-pravnom smislu, moguće je i pokretanje istrage", iznosi taj list.

Bivši zamenik okružnog tužioca Aleksandar Milosavljević objasnio je da se, generalno, može ući u pretkrivični postupak radi provere javno iznetih optužbi, ali da se niko ne sme unapred osuditi bez dokaza.

"Tužilaštvo i policija mogu da pozovu Stojkovića i da ga ispitaju kojim dokazima raspolaže. U slučaju da ima potvrdu za svoje tvrdnje, donosi se odluka o saslušanju svih pomenutih aktera i prikupljanju drugih izvora i dokaza. Bez toga ne možemo unapred da kažemo kakav će biti krajnji ishod i da li će biti pokrenuta istraga", izjavio je Milosavljević.

Takođe, Dragan Džajić, koji je trenutno u Crnoj Gori na odmoru, ima mogućnost da podnese privatnu tužbu protiv Piksija zbog klevete, kao i da na sudu dokaže da se radi o lažnim optužbama.

S tim u vezi, Stojković ističe da je miran. On poziva nadležne da utvrde poreklo njegove imovine, kao i poreklo imovine svih koji su bili na funkcijama u Crvenoj zvezdi.

"Nemam nikakav problem da se pregleda sva moja imovina od momenta kada sam došao u klub. I pokretna i nepokretna, da se stavi sve na sto i da se vidi od kojih para sam to kupio. Ali, isto to tražim i od drugih. Pa, da vidimo onda odakle njima kuće i ostalo što poseduju. Bojim se da druga strana neće moći da dokaže poreklo svoje imovine. Ja ću sa velikim zadovoljstvom dokazati poreklo svoje", poručio je Piksi.

Dragan Stojković, peta Zvezdina zvezda, nasledio je 2005. upravo Dragana Džajića na mestu predsednika nekadašnjeg šampiona Evrope i taj posao obavljao radio dve godine, do 2007.

On je podvukao da je spreman sve optužbe na račun rada svog prethodnika ponovi i pred sudom i tužiocem. Prethodnih dana isticao je primere sklapanja štetnih ugovora po klub, baziranih na principu "50-50 odsto vlasništva", uz obrazloženje da je baš Džajić uveo takvu praksu u klub.

"Sve što sam rekao uradio sam da bih zaštitio sebe od optužbi da sam opljačkao klub i pokrao milione. To nije istina, a Dragan Džajić je lagao o činjenicama. Ispričaću istinu o svemu što znam o njegovom dogovoru sa menadžerom (Nikole Žigića) Milanom Ćalasanom", dodao je Stojković.

Džajić se trenutno nalazi u Crnoj Gori i za sada ne želi da se oglašava u vezi sa iznesenim tvrdnjama. On je već bio krivično gonjen zbog optužbe da je sa saradnicima u Zvezdi prisvojio osam miliona evra od transfera fudbalera.

Nakon što je bio terećen za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koji je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, aboliran je 16. novembra 2012. godine, odlukom predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Komentari / 0

Ostavite komentar