ЛШ и ЛЕ: БиХ тимови добили ривале

Завршено је жријебање парова трећег кола квалификација за Лигу шампиона, а међу екипама које су сазнале свога евентуалног противника је и наш првак Зрињски.

Фудбал 18.07.2014 | 13:52
ЛШ и ЛЕ: БиХ тимови добили ривале

Тако ће Племићи, у случају проласка против Марибора, у сљедећем колу квалификација играти против побједника дуела Санта Колома - Макаби Тел Авив. Израелски клуб је у првој утакмици, у гостима, славио са 1:0, па ће се вјероватно пласирати даље. Зрињски или Марибор ће бити домаћини Макабију у првој утакмици, а реванш ће се одиграти на неутралном терену будући да је УЕФА забранила одигравања утакмице у Израелу због ванредне ситуације.

Подсјећамо, прва утакмица са Марибором у Мостару завршена је најнепопуларнијим резултатом 0:0, па се може рећи да је у реваншу све отворено.

У Нyону је обављен и жријеб и за треће коло квалификација за Лигу Европ, а потенцијалне противнике добила су и три бх. представника: Жељезничар, Сарајево и Широки Бријег.

Компјутерским системом је одлучено да ће Сарајево у случају проласка Хаугесунда играти против грчког Атромитоса. Жељи је жријеб додијелио побједника утакмице између Будућности и Омоније, што скоро сигурно значи да ће Плави ако прођу Металург путовати на Кипар.

Широки Бријег је за противника, уколико прође Младу Болеслав, "почашћен" вишеструким прваком Француске Олимпиком из Лиона. Тако би Широкобријежани два пута у двије године могли у нашу земљу довести клуб из лига петице.

Коментари / 0

Оставите коментар