LŠ i LE: BiH timovi dobili rivale

Završeno je žrijebanje parova trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a među ekipama koje su saznale svoga eventualnog protivnika je i naš prvak Zrinjski.

Fudbal 18.07.2014 | 13:52
LŠ i LE: BiH timovi dobili rivale

Tako će Plemići, u slučaju prolaska protiv Maribora, u sljedećem kolu kvalifikacija igrati protiv pobjednika duela Santa Koloma - Makabi Tel Aviv. Izraelski klub je u prvoj utakmici, u gostima, slavio sa 1:0, pa će se vjerovatno plasirati dalje. Zrinjski ili Maribor će biti domaćini Makabiju u prvoj utakmici, a revanš će se odigrati na neutralnom terenu budući da je UEFA zabranila odigravanja utakmice u Izraelu zbog vanredne situacije.

Podsjećamo, prva utakmica sa Mariborom u Mostaru završena je najnepopularnijim rezultatom 0:0, pa se može reći da je u revanšu sve otvoreno.

U Nyonu je obavljen i žrijeb i za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrop, a potencijalne protivnike dobila su i tri bh. predstavnika: Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg.

Kompjuterskim sistemom je odlučeno da će Sarajevo u slučaju prolaska Haugesunda igrati protiv grčkog Atromitosa. Želji je žrijeb dodijelio pobjednika utakmice između Budućnosti i Omonije, što skoro sigurno znači da će Plavi ako prođu Metalurg putovati na Kipar.

Široki Brijeg je za protivnika, ukoliko prođe Mladu Boleslav, "počašćen" višestrukim prvakom Francuske Olimpikom iz Liona. Tako bi Širokobriježani dva puta u dvije godine mogli u našu zemlju dovesti klub iz liga petice.

Komentari / 0

Ostavite komentar